Начало / България / Маргарита Петкова и Добромир Банев отново направиха поетичен дует в „Хеликон-България“

Маргарита Петкова и Добромир Банев отново направиха поетичен дует в „Хеликон-България“

Маргарита Петкова и Добромир Банев направиха поредния един поетичен дует, този път изцяло със стихове на Банев. Това стана на премиерата на стихосбирката „В понеделник ще е късно” в столичната книжарница „Хеликон-България“. Двамата отново си размениха по стих, както правеха това на представянията на двете съвместни книги – „Абсурдни времена“ и „Абсурдни времена 2“.

Двамата отново събраха десетки свои приятели и почитатели, които изпълниха до краен предел книжарницата. Сред тях отново бе актрисата и приятелка на поетите Катерина Евро.

„Благодаря на издателство „Лъчезар Минчев”, което за пореден път ми гласува доверие. Благодаря на Маргарита Петкова, която е редактор на книгата и с която времето ни превърна в истински приятели. Благодаря на вдъхновенията си (които и да са те), те ме карат да се чувствам щастлив. Благодаря на своите почитатели, защото поезията се превръща в изкуство, когато има с кого да я споделяш“, каза Банев.

„ В книгата става дума за тъгата, за ревността, за изневярата, за Париж, за отминалите любови и за онези, които ни предстоят. В книгата са събрани на едно място всички онези неща, които ни правят човечни. Стихотворенията нямат заглавия. Читателят може да отваря книгата наслуки и да намира себе си в думите когато и където поиска. Накратко казано, това е книга за любовта“, сподели още поетът.

„В понеделник ще е късно“ тук

„Абсурдни времена“ тук

„Абсурдни времена 2″ тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …