Начало / България / Маргарита Петкова и Добромир Банев отново направиха поетичен дует в „Хеликон-България“

Маргарита Петкова и Добромир Банев отново направиха поетичен дует в „Хеликон-България“

Маргарита Петкова и Добромир Банев направиха поредния един поетичен дует, този път изцяло със стихове на Банев. Това стана на премиерата на стихосбирката „В понеделник ще е късно” в столичната книжарница „Хеликон-България“. Двамата отново си размениха по стих, както правеха това на представянията на двете съвместни книги – „Абсурдни времена“ и „Абсурдни времена 2“.

Двамата отново събраха десетки свои приятели и почитатели, които изпълниха до краен предел книжарницата. Сред тях отново бе актрисата и приятелка на поетите Катерина Евро.

„Благодаря на издателство „Лъчезар Минчев”, което за пореден път ми гласува доверие. Благодаря на Маргарита Петкова, която е редактор на книгата и с която времето ни превърна в истински приятели. Благодаря на вдъхновенията си (които и да са те), те ме карат да се чувствам щастлив. Благодаря на своите почитатели, защото поезията се превръща в изкуство, когато има с кого да я споделяш“, каза Банев.

„ В книгата става дума за тъгата, за ревността, за изневярата, за Париж, за отминалите любови и за онези, които ни предстоят. В книгата са събрани на едно място всички онези неща, които ни правят човечни. Стихотворенията нямат заглавия. Читателят може да отваря книгата наслуки и да намира себе си в думите когато и където поиска. Накратко казано, това е книга за любовта“, сподели още поетът.

„В понеделник ще е късно“ тук

„Абсурдни времена“ тук

„Абсурдни времена 2″ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Image00067

Екологичен библиобус радва видинските читатели

Съпровождат го песни, радост и веселие Библиотека „Михалаки Георгиев” се похвали с новата си придобивка …