Начало / България / Излиза втората част от трилогията „Хроника на Великото десетилетие“ на Виктор Суворов

Излиза втората част от трилогията „Хроника на Великото десетилетие“ на Виктор Суворов

„Крахът“ – новата книга на световноизвестния историк, писател и военен аналитик Виктор Суворов, излиза до дни на българския книжен пазар.Това е втората част на трилогията „Хроника на Великото десетилетие“. Първата част – „Тя се казваше Татяна“, беше издадена миналата година.

„Крахът“ е грандиозна историческа реконструкция на събитията от 1956–1957 година, когато управляващият дуумвират Хрушчов – Жуков отстранява от ръководството на Съветския съюз бившите най-близки съратници на Сталин, а Жуков тайно подготвя военен преврат, за да свали Хрушчов и да стане пълновластен господар на страната. Като възстановява събитията от онова време и сглобява известни и малко известни факти в сложна мозайка, авторът разказва за борбата за власт в ръководството на СССР, за заговора на Жуков и съратниците му срещу Хрушчов, за разкриването на този заговор благодарение на редица случайности и за сложната тайна операция за изолирането и отстраняването на Жуков от власт. „Крахът“ е книга за това как се променя управлението на страната след отмяната на сталинската практика за систематична насилствена смяна на ръководния елит, как започва да прави кариера във властта новото поколение млади партийни лидери, които след няколко години сменят Хрушчов на кормилото на страната, какъв алтернативен сценарий за развитието на СССР е подготвял Жуков и защо Хрушчов, макар да е направил много грешки по време на управлението си, все пак заслужава, ако не благодарност, то поне признателност за това, че е спасил страната и света от Жуков.

Виктор Суворов (1947) е автор на бестселърите „Аквариумът“, „Освободителят“, „Ледоразбивачът“, „Денят М“, „Последната република“, „Разгромът“, „Самоубийство“, „Сянката на победата“, „Вземам си думите назад“, „Майката на дявола“. Носител е на множество висши държавни награди на различни страни, професор хонорис кауза на Варшавския университет, почетен член на Международната академия за наука, образование, индустрия и изкуства в Калифорния, която го удостоява със златен медал „Алберт Айнщайн за изключителни заслуги“, обявен е за Личност на 2008 година и удостоен със златен медал „Франц Кафка“ през 2011-а от APIA (Authors and publicists intеrnational association).

Книгите на Викотр Суворов тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

240766_b

Сърдити старчета и хитри детективи

Като нова среща със стари приятели действа всеки роман на Ричард Озмън Неговата поредица „Криминален …