Начало / Свят / „Поредица от злополучия” на Лемъни Сникет ще бъдат адаптирана на малкия екран

„Поредица от злополучия” на Лемъни Сникет ще бъдат адаптирана на малкия екран

Успешната серия детски книги на Лемъни Сникет, „Поредица от злополучия”, ще бъде адаптирана на малкия екран, съобщи „Гардиън”. Проектът ще бъде осъществен от компанията доставчик на филми и сериали по поръчка „Netflix”. Общо ще бъдат излъчени 13 епизода – по един за всяка от книгите в поредицата.

„Поредица от злополучия” проследява историята на сираците Бодлер – Baйълeт, Клaуc и Cъни – които влизат в мистериозен свят, а лошият късмет ги преследва неотлъчно. 13-те книжки излязоха между 1999 и 2006 г. и от тях са продадени над 60 милиона копия в цял свят. 4 от детските романи са преведени на български език. През 2004 г. по поредицата беше направен пълнометражен филм с участието на Джим Кери и Мерил Стрийп. Той донесе 200 милиона долара приходи в боксофиса.

„Netflix” е един от най-големите доставчици по поръчка на филми и сериали. Срещу месечна такса потребителите могат да гледат неограничен брой предавания. Компанията има над 50 милиона абонати, от които над 33 милиона са в САЩ.

Лемъни Сникет е литературният псевдоним на писателя Даниъл Хендлър, роден през 1970 г. Хендлър е най-известен с поредицата си „Поредица от злополучия”. Любопитното е, че Лемъни Сникет е разказвач и персонаж в книгите. Това означава, че Лемъни Сникет е както фиктивен образ, така и действителна личност.

Свързани заглавия
Какво казва за вас любимата ви детска поредица

Книги от Лемъни Сникет тук

Прочетете още

image

Коледните традиции на САЩ грейнаха в книга

Съпрузите Дъфи обясняват какво е Американска Коледа All American Christmas, както се казва проектът им, …