Начало / Критика / Какво казва за вас любимата ви детска поредица

Какво казва за вас любимата ви детска поредица

Веднъж Ралф Уолдо Емерсън казва: „Вие сте това, което четете“. Знаем добре, че ако някои персонажи ни повлияват наистина силно, то те са от книгите, които четем като деца. Предлагаме ви материал на huffingtonpost.com, който показва какво показва за вас любимата ви поредица детски произведения, на база на медицинското издание brainworldmagazine.com.

„Хрониките на Нарния“ от К. С. Луис. Повече от другите вие сте предразположени към това да делите нещата на „правилни“ и „грешни“. Опитвате се винаги да постъпвате „правилно“, дори това да нарушава обществения комфорт. Близки сте с роднините си и се възприемате като мъдър човек.

„Тъмните му материи“ от Филип Пулман. Склонни сте да философствате и се фрустрирате, когато реалността не отговаря на идеалистичната ви представа за света. Освен това сте чели Милтън. Ако не сте, той би ви харесал и трябва да го пробвате.

„Гуусбъмпс“ от Р. Л. Стайн. Обичате пулса ви да се качва, независимо дали от страх или от промяна на обкръжаващата ви среда. Склонни сте да рискувате и сте първите, които навлизат в нова територия.

„Хари Потър“ от Дж. К. Роулинг. Чувствате се изолирани от света, но тази изолация ви е сближила с приятели и семейство. Склонни сте към лека степен на непочтеност, но подкрепяте аутсайдерите. Чувствате се не на място често и считате, че сте родени в грешната епоха.

„Поредица от злополучия“ от Лемъни Сникет. Имате своя тъмна страна и ви привлича страховитото. Нестандартното ви чувство за хумор не винаги се разбира от околните. Животът ви не е бил лесен, но сте компенсирали с качества и борбеност.

„Играта на Ендър“ (Цикъл „Ендър Уигин“) от Орсън Скот Кард. Вие сте амбициозен, но вътрешно в себе си искате всички да са добре. Възможно е да ви преследва постоянно усещането, че трябва да доказвате нещо.

„Анн от фермата „Грийн Гейбълс“ от Луси Монтгомъри. Остроумни сте и имате богато въображение. Грижа ви е силно дали ще ви харесат. Бързо си правите заключение и сте упорити в собствените си убеждения.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …