Начало / Читатели / „Момиченцето с всички дарби” от М. Р. Кери (ревю)

„Момиченцето с всички дарби” от М. Р. Кери (ревю)

Христинка СЕРАФИМОВА

От древногръцката митология знаем историята на любопитната Пандора. Създадена и благословена с различни дарби от боговете, тя е изпратена на Земята за наказание на хората. Книгата „Момиченцето с всички дарби” е съвременна интерпретация на този мит. Кутията на Пандора е вече отворена. Злото е поразило човечеството. И спасение може би няма.

Десетгодишната Мелани, прекалено умно за възрастта си момиченце, е главната героиня в тази история. Тя се изправя пред тайна, която променя подредения й живот. Светът, който познава, изчезва. Но това не е от значение за нея – Мелани иска само да обича и да бъде обичана, да не се разделя никога с любимата си учителка мис Жустиню. Момиченцето се зарича да я пази от всичко и всички. Но кой ще защити Мелани от д-р Колдуел, за която тя е опитен обект №1 –  най-ценното й откритие? И всичко това, защото е различна. Защото притежава нещо рядко и неестествено – мисли и чувства…

Това не е книга за края на света, а за новото начало! Защото след като Пандора вдига капака на съда и по цялата земя се разпръсват нещастията, на дъното остава надеждата.

Свързани заглавия

М. Р. Кери: Героинята на „Ифигения в Авлида“ е ключът към „Момиченцето с всички дарби“

„Момиченцето с всички дарби“ от М. Р. Кери (анотация и отзиви)

„Момиченцето с всички дарби”  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

422065351_724037106485594_8062317724303146292_n

Децата избират най-хубавите книги на годината

Всеки участник е част от почетното жури „Бисерче вълшебно“ стартира сега за 12-ти път – …