Начало / Свят / Бившият френски селекционер Доменек се заяде с Мауриньо и куп звезди в книга

Бившият френски селекционер Доменек се заяде с Мауриньо и куп звезди в книга

Бившият национален селекционер на Франция Раймон Доменек стана поредният футболен треньор, който взриви света на Краля на спортовете с книга, съобщи „Льо Паразиен“. С „Mon dico passione du foot“ един от най-странните френски треньори има претенцията да преведе читателя от А до Я във футболната игра. Освен това той влезе в открита дискусия с колегата си Жозе Мауриньо и куп френски футболисти, сред които Никола Анелка и Франк Рибери.

На страниците на четивото Моуриньо отнася доста ирония заради началото на своята кариера, когато работи като преводач на сър Боби Робсън. „Това е проблемът с преводачите – идва един момент, в който си мислят, че те са хората, пишещи текста“, отбелязва Доменек.

Анелка пък е представен като „д-р Джекил и мистър Хайд“ заради скандала, който спретна в лагера на „петлите“, докато треньор беше Доменек. Впоследствие атаката се насочва и към Франк Рибери. „Той принуди националния отбор да следва неговото лошо поведение, дори актовете му на глупост, в Южна Африка и след това. После обаче господинът държеше примерно поведение, понеже искаше да спечели Златната топка.“. Доменек не крие негативното си отношение и към Зинедин Зидан, но пък възхвалява Тиери Анри.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

two cats lying on sofa with book at home

Котки в служба на книгата

Звучи като в хубава книга – да влезеш в някоя книжарница или библиотека, а там …