Начало / Свят / Биография на Робърт Де Ниро е вече в книжарниците

Биография на Робърт Де Ниро е вече в книжарниците

Биография на един от най-великите актьори, Робърт Де Ниро, е вече на англоезичния книжен пазар, съобщи „USA Today“. Книгата е със заглавие „De Niro: A Life“ и е написана от Шон Леви – филмов критик и автор на 7 книги, включително биографичо произведение за друг голям актьор, Пол Нюман. Творбата е публикувана от „Crown Archetype“.

Робърт Де Ниро е роден през 1943 г. Започва кариерата си през 60-те години на ХХ век. Днес няма спор, че той е една от живите легенди на „Холивуд“. През първите си 20 години на големия екран участва в незабравими продукции като „Коварни улици“, „Кръстникът 2“, „Ловецът на елени“, „Шофьор на такси“, „Разяреният бик“. Изпълненията му предизвикват възхита у критици и зрители.

Но малко се знае за личния му живот. Странен е фактът, че макар да прекарва почти целия си живот, играейки пред цял свят, той е свит, понякога дори болезнено срамежлив на публичните си изяви. Леви пише за еволюцията на Де Ниро пред камерата, как се е посвещавал на персонажите си, за да скрие своята истинска същност. Авторът дава обяснение и защо в последните години той бяга от предизвикателствата и избира роли, които смущават и най-верните му фенове.

Книгата проследява детството на актьора – той е дете на художници. Робърт Де Ниро-старши, неговият баща, е бил признат майстор в тази сфера. Творбата описва интензивното му обучение като актьор, взаимоотношенията с колеги в „Холивуд“, работата му като бизнесмен, ресторантьор и филантроп, живота му като баща и съпруг.

Вътрешните конфликти дават стимула на Де Ниро да стане една от легендинте на филмовата индустрия. Включени в биографията са изказвания на негови приятели като Мартин Скорсезе, Харви Кайтел, Мерил Стрийп, Франсис Форд Копола. Авторът е получил ексклузивен достъп до актьора и неговите архиви, което му помага да изгради цялостен и завършен портрет на една икона на популярната култура.

Прочетете още

Abdulrazak Gurnah

Нобеловият лауреат Абдулразак Гурна: „Всеки има свой прочит на историята“

Писателят се срещна с публика в Брюксел Събитието с носителя на Нобелова награда за 2021 …