Начало / Свят / Биография на Робърт Де Ниро е вече в книжарниците

Биография на Робърт Де Ниро е вече в книжарниците

Биография на един от най-великите актьори, Робърт Де Ниро, е вече на англоезичния книжен пазар, съобщи „USA Today“. Книгата е със заглавие „De Niro: A Life“ и е написана от Шон Леви – филмов критик и автор на 7 книги, включително биографичо произведение за друг голям актьор, Пол Нюман. Творбата е публикувана от „Crown Archetype“.

Робърт Де Ниро е роден през 1943 г. Започва кариерата си през 60-те години на ХХ век. Днес няма спор, че той е една от живите легенди на „Холивуд“. През първите си 20 години на големия екран участва в незабравими продукции като „Коварни улици“, „Кръстникът 2“, „Ловецът на елени“, „Шофьор на такси“, „Разяреният бик“. Изпълненията му предизвикват възхита у критици и зрители.

Но малко се знае за личния му живот. Странен е фактът, че макар да прекарва почти целия си живот, играейки пред цял свят, той е свит, понякога дори болезнено срамежлив на публичните си изяви. Леви пише за еволюцията на Де Ниро пред камерата, как се е посвещавал на персонажите си, за да скрие своята истинска същност. Авторът дава обяснение и защо в последните години той бяга от предизвикателствата и избира роли, които смущават и най-верните му фенове.

Книгата проследява детството на актьора – той е дете на художници. Робърт Де Ниро-старши, неговият баща, е бил признат майстор в тази сфера. Творбата описва интензивното му обучение като актьор, взаимоотношенията с колеги в „Холивуд“, работата му като бизнесмен, ресторантьор и филантроп, живота му като баща и съпруг.

Вътрешните конфликти дават стимула на Де Ниро да стане една от легендинте на филмовата индустрия. Включени в биографията са изказвания на негови приятели като Мартин Скорсезе, Харви Кайтел, Мерил Стрийп, Франсис Форд Копола. Авторът е получил ексклузивен достъп до актьора и неговите архиви, което му помага да изгради цялостен и завършен портрет на една икона на популярната култура.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3163

Французите събират пари за ръкопис на маркиз Дьо Сад

„120-те дни на Содом” е писан в Бастилията Писател и политик, аристократът се противопоставя на …