На фокус
Начало / Свят / Алекс Фъргюсън дописва „Моята автобиография“

Алекс Фъргюсън дописва „Моята автобиография“

Един от най-великите мениджъри в английската футболна Висша лига сър Алекс Фъргюсън дописва своята автобиография, разкри английската преса. Той добавил нова глава, наречена „Юнайтед в преход“. Допълненото издание на бестселъра на треньора ще излезе в четвъртък.

В новата глава шотландецът разказва за неуспешното пребиваване на Дейвид Мойс при „червените дяволи“, който го наследи на „Олд Трафорд“ през лятото на 2013 година. Според него сънародникът му е виновен за слабия изминал сезон, а не играчите. „Червените дяволи“ останаха на седмо място в първенството, не спечелиха трофей и пропуснаха да се класират за европейските клубни турнири. „Това бе огромен скок за него. Стилът, който налагаше той обаче, бе твърде бавен, а след всяка загуба нещата ставаха по-лоши. В действителност той осъзна, че този отбор не е за него. Но от всичко това пострада и неговото име“, обяснява още сър Алекс.

72-годишният Фъргюсън се оттегли от кормилото на Юнайтед след 26 години начело на отбора след поредната шампионска титла на Англия.

Специалистът не пропуска да похвали настоящия треньор на клуба – холандеца Луис Ван Гаал.

„Той е мениджър на треньорите, отдаден ултра професионалист. Той е добър избор“, казва в книгата си Фъргюсън.

„Алекс Фъргюсън: Моята автобиография“ тук

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

07d5f2e4ff704224bc99d95dae40d8fc651156e1-2560x1080

Пет противоречиви факта за Филип Рот

Създава свой стил и вечно търси идентичността си Американският писател е роден преди 90 години …