На фокус
Начало / България / Представят „Обратната страна“ на Радостина Ангелова в „Хеликон-България“

Представят „Обратната страна“ на Радостина Ангелова в „Хеликон-България“

Вторият роман на Радостина Ангелова – „Обратната страна“, ще бъде представен в София. Премиерата ще е на 5 ноември  18,30 ч в столичната книжарница „Хеликон България“.

„Обратната страна“ е книга за любовта като вдъхновение за творчество и житейска промяна, за стимулите, от които човек се нуждае, за да приема живота като баланс на добро и лошо, черно и бяло. В сюжета героинята Юлиана е замесена във виртуален любовен четириъгълник, съставен от приятеля от студентските й години Ник, неговата любима Изабела и собствения й, често отсъстващ съпруг Стефан. На фона на виртуалните й емоции към Ник, тя участва в реален международен турнир за поезия, заради който се нуждае от непрекъснато вдъхновение. Ник също се нуждае от вдъхновение, за да продължи романа си. Каква ще е развръзката, когато всеки получи онова, към което се стреми…

Радостина Ангелова е родена през 1969 г. в София. Пише поезия, разкази и миниатюри. Автор е на поетичните книги – „Половината съм аз“ (2003) и „Сърце на път“ (2004), и на романа „Виенски апартамент“ (2012). Победител е във Втория Европейски конкурс за поетична книга на английски език (2011) с ръкописа „The Colours of the Old Lady“, изд. „Eminor“. Носител на първа награда на Първия национален конкурс за фото-хайга „Сезони“ (2011) и трета награда за разказ на Националния хумористичен конкурс „Каунь“ (2010). Има номинации от конкурси за SMS-поезия и от Четвъртия национален конкурс за хайку на свободна тема (2011). Нейни стихотворения и разкази са публикувани в англоезични издания („Anthology 100“, „Words Undone Magazine“) и в национални периодични издания и електронни сайтове. Член e на The Haiku Foundation. Има публикувани хайку и юген в „Mainichi Daily News“, „Sketchbook“, „Мodern Haiku“, „Gean Tree Press“, „Asahi Haikuist Network“. През 2010 и 2011 г. влиза в класациите на 100-те най-креативни хайку-автори в Европа.

„Обратната страна“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

triffids

Денят на трифидите отново настъпва

Култова фантастика за човекоядни растения пак ще бъде екранизирана „Амазон Студиос“ обявиха плановете си да създадат …