Начало / България / Представят „Обратната страна“ на Радостина Ангелова в „Хеликон-България“

Представят „Обратната страна“ на Радостина Ангелова в „Хеликон-България“

Вторият роман на Радостина Ангелова – „Обратната страна“, ще бъде представен в София. Премиерата ще е на 5 ноември  18,30 ч в столичната книжарница „Хеликон България“.

„Обратната страна“ е книга за любовта като вдъхновение за творчество и житейска промяна, за стимулите, от които човек се нуждае, за да приема живота като баланс на добро и лошо, черно и бяло. В сюжета героинята Юлиана е замесена във виртуален любовен четириъгълник, съставен от приятеля от студентските й години Ник, неговата любима Изабела и собствения й, често отсъстващ съпруг Стефан. На фона на виртуалните й емоции към Ник, тя участва в реален международен турнир за поезия, заради който се нуждае от непрекъснато вдъхновение. Ник също се нуждае от вдъхновение, за да продължи романа си. Каква ще е развръзката, когато всеки получи онова, към което се стреми…

Радостина Ангелова е родена през 1969 г. в София. Пише поезия, разкази и миниатюри. Автор е на поетичните книги – „Половината съм аз“ (2003) и „Сърце на път“ (2004), и на романа „Виенски апартамент“ (2012). Победител е във Втория Европейски конкурс за поетична книга на английски език (2011) с ръкописа „The Colours of the Old Lady“, изд. „Eminor“. Носител на първа награда на Първия национален конкурс за фото-хайга „Сезони“ (2011) и трета награда за разказ на Националния хумористичен конкурс „Каунь“ (2010). Има номинации от конкурси за SMS-поезия и от Четвъртия национален конкурс за хайку на свободна тема (2011). Нейни стихотворения и разкази са публикувани в англоезични издания („Anthology 100“, „Words Undone Magazine“) и в национални периодични издания и електронни сайтове. Член e на The Haiku Foundation. Има публикувани хайку и юген в „Mainichi Daily News“, „Sketchbook“, „Мodern Haiku“, „Gean Tree Press“, „Asahi Haikuist Network“. През 2010 и 2011 г. влиза в класациите на 100-те най-креативни хайку-автори в Европа.

„Обратната страна“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1570188156

Честит 24 май – нека пишем мъдро и разумно, с любов!

Нали и Ран Босилек така е описал най-скъпоценното, което притежаваме − родната, българска реч: Родна …