Начало / Свят / „Waterstones“ кани читатели за пренощуване в книжарница

„Waterstones“ кани читатели за пренощуване в книжарница

Веригата книжарници „Waterstones“ кани десетина читатели да пренощуват в тяхна книжарница, съобщи британският „Телеграф“. Инициативата е вдъхновена от случилото се на американския турист Дейвид Уилис, който беше заключен по случайност в обекта на „Waterstones“ на площада „Трафлагар“ в Лондон. Желаещите могат да се запишат на сайта airbnb.co.uk.

Уилис беше заключен в четвъртък вечерта миналата седмица. Той прекара няколко часа там и документира престоя си в „Туитър“, преди да бъде освободен от полицията. От „Waterstones“ заявиха, че първоначално са били „ужасени“ от инцидента, но положителните реакции на много читатели в „Туитър“ ги накарали да организират нестандартната инициатива. Потребители коментираха, че с удоволствие биха прекарали една нощ в голяма книжарница.

Събитието ще се проведе в най-голяма книжарница в Европа, „Waterstones Piccadilly“, отново в Лондон. 10-те победители в състезанието, плюс един гост, ще бъдат разведени на тур в книжарницата, след което ще имат възможност да прекарат 12 часа там, като ще получат храна и матраци, на които да си почиват.

Свързани заглавия
Заключиха мъж в книжарница „Waterstones“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Image00067

Екологичен библиобус радва видинските читатели

Съпровождат го песни, радост и веселие Библиотека „Михалаки Георгиев” се похвали с новата си придобивка …