Начало / Свят / Ал Пачино в адаптация на роман от Филип Рот

Ал Пачино в адаптация на роман от Филип Рот

Ал Пачино блести в последната адаптация на роман на големия американски писател Филип Рот, съобщи flavorwire.com. Става въпрос за „The Humbling“ – 30-а книга на Рот, която е една от малкото му творби, не получила признанието на литературните критици. Ал Пачино участва и продуцира филма. Режисьр е Бари Левинсън, който стои зад култови филми като „Талантът“, „Добро утро, Виетнам“, „Рейнман“ и „Да разлаем кучетата“. Продукцията предстои да тръгне по кината в САЩ.

Пачино влиза в ролята на Саймън Акслър – остарял театрален актьор, който постепенно губи уменията си, а впоследствие и разсъдъка си. Харакстеристиките на персонажа го правят като изваден от творчеството на Шекспир, на което големият актьор е почитател. Акслър се забърква със своя почитателка с хомосексуална ориентация. Двамата започват странна и обречена афера.

Ал Пачино е роден през 1940 г. Той е считан за един от най-великите актьори в историята на киното. Въпреки това има само един „Оскар“ и често се коментира, че несправедливо е пренабрегван от Филмовата академия на САЩ. Участвал е във вечни ленти като трилогията „Кръстникът“, „Белязаният“, „Усещане за жена“, „Вътрешен човек“ и др. Интересен факт за него е, че се определя повече като театрален, отколкото като филмов актьор.

Трейлърът тук

Книги от Филип Рот тук

Фото: imdb.com

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …