Начало / Свят / Печатните книги все още доминират над електронните

Печатните книги все още доминират над електронните

Печатните книги все още запазват доминацията си на книжния пазар, съобщи mediabistro.com. По данни на компанията „Nielsen BookScan“, която се занимава със статистики в издателския бизнес, печатните издания регистрират по-високи продажби от дигиталните през първите 6 месеца на 2014 г. 23% от продадените книги са електронни, 25% са копия с твърди корици, а 42% – екземпляри с меки корици. „Nielsen“ получават данни от над 100 страни.

Прогресът на продажбите на е-книги е изключителен от 2007 г., когато „Амазон“ пусна на пазара електронния си четец „Kindle“. Няколко години напредъкът беше толкова голям, че се очакваше на този етап пазарът на е-книги да е изместил този на физически такива. Това обаче не се случва. Изглежда, че пазарът на електронни четива вече се стабилизира, а печатните произведения продължават да доминират.

Стивън Кинг даде интервю през септември, в което каза, че не вярва печатните книги да бъдат изместени. Той не мисли, че те могат да последват съдбата на грамофонните плочи, CD дисковете и фотоалбумите.

Свързани заглавия
Стивън Кинг: Нищо не може да замени печатните книги

Прочетете още

image

Коледните традиции на САЩ грейнаха в книга

Съпрузите Дъфи обясняват какво е Американска Коледа All American Christmas, както се казва проектът им, …