Начало / Свят / Впечатляващ дебют в боксофиса на адаптацията на „Не казвай сбогом“

Впечатляващ дебют в боксофиса на адаптацията на „Не казвай сбогом“

Впечатляващо дебютира в боксофиса филмовата адаптация на бестселъра „Не казвай сбогом“ от Джилиан Флин, съобщи „Гардиън“. Филмът генерира приходи от 38 милиона долара само за уикенд. В главните роли са Бен Афлек и Розамунд Пайк, а режисьор и признатия Дейвид Финчър.

„Не казвай сбогом“ получи високи оценки и от филмовите критици. Лентата е начело в боксофиса, като е с малко пред хоръра „Анабел“. Екранизацията на друг роман, „Лабиринтът 1: Невъзможно бягство“ от Джеймс Дашнър, пък се намира на пета позиция.

Книгата на Флин разказва за Ейми и Ник Дън – на пръв поглед перфектна двойка. Техният брак обаче се оказва дълбоко проблемен. След като съпругата му изчезва, Ник се превръща от жертва в главен заподозрян.

„Обикновено главният положителен герой има определен брой от задължителни качества – той е смел, способен, знае отговорите на всички въпроси и в своята същност е героичен. Което, на практика, е пълна глупост, защото никой не е такъв в реалния живот. Тук играя човек, за който не можеш да си сигурен какъв е. Дали да му съчувстваш или да го мразиш? Извършил ли е нещо ужасно или не? За мен е удоволствие да бъда персонаж, който държи аудиторията на нокти през цялото време“, споделя Бен Афлек.

Свързани заглавия
Джилиан Флин: „Не казвай сбогом“ е история за диспропорциите, които медиите създават в нашия живот

„Не казвай сбогом” тук

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …