Начало / Свят / Никълъс Спаркс съден за расизъм, хомофобия и антисемитизъм

Никълъс Спаркс съден за расизъм, хомофобия и антисемитизъм

Бившият директор на училище, основано и финансирано от Никълъс Спаркс, заведе дело срещу автора на бестселъри, обвинявайки го в расизъм, хомофобия и антисемитизъм, съобщи „Гардиън“. Соул Бенджамин, бивш директор на „Epiphany School of Global Studies“ в Северна Каролина, каза още, че писателят разпространил новината, че той страда от Алцхаймер, за да опетни репутацията му.

Бенджамин е на мнение, че най-голямата художествена измислица, която Спаркс е сътворил, е че е поддръжник на разнородността. Той коментира:

„В реалността, далеч от общественото внимание, обвиняемият Спаркс се чувства свободен да отправя вулгарни и дискриминащи обиди към афроамериканци, хомосексуалисти и хора, които не са с християнска вяра.“

В документът от 47 страници на ищеца, пише още, че писателят го затворил в стая без достъп до баня или тоалетна с часове, по време на среща на борда на директорите на училището, с цел да го отсрани от неговия пост. Останалите обвиняеми са фондацията „Nicholas Sparks Foundation“, както и трима членове на борда на директорите.

„Epiphany School of Global Studies“ не се определя като религиозно учебно заведение. Въпреки това, институцията открито подкрепя принципите на юдеохристиянството. Самият Спаркс пък е отгледан в римокатолическо семейство.

Засега авторът на романтични бестселъри и неговият агент отказват коментар.

Свързани заглавия
„Моят път към теб“ на Никълъс Спаркс излезе на български
Никълъс Спаркс: Опитвам се да пиша съвременни версии на древногръцките трагедии
Никълъс Спаркс за ключа към щастието

Книги от Никълъс Спаркс тук

Прочетете още

440809017_433364139344061_1997057457844093_n

Кампания за „зелено“ четене започна

Където и да си, спри и почети! Четвъртото издание на „Зелено четене“ ще продължи почти …