На фокус
Начало / Свят / Никълъс Спаркс съден за расизъм, хомофобия и антисемитизъм

Никълъс Спаркс съден за расизъм, хомофобия и антисемитизъм

Бившият директор на училище, основано и финансирано от Никълъс Спаркс, заведе дело срещу автора на бестселъри, обвинявайки го в расизъм, хомофобия и антисемитизъм, съобщи „Гардиън“. Соул Бенджамин, бивш директор на „Epiphany School of Global Studies“ в Северна Каролина, каза още, че писателят разпространил новината, че той страда от Алцхаймер, за да опетни репутацията му.

Бенджамин е на мнение, че най-голямата художествена измислица, която Спаркс е сътворил, е че е поддръжник на разнородността. Той коментира:

„В реалността, далеч от общественото внимание, обвиняемият Спаркс се чувства свободен да отправя вулгарни и дискриминащи обиди към афроамериканци, хомосексуалисти и хора, които не са с християнска вяра.“

В документът от 47 страници на ищеца, пише още, че писателят го затворил в стая без достъп до баня или тоалетна с часове, по време на среща на борда на директорите на училището, с цел да го отсрани от неговия пост. Останалите обвиняеми са фондацията „Nicholas Sparks Foundation“, както и трима членове на борда на директорите.

„Epiphany School of Global Studies“ не се определя като религиозно учебно заведение. Въпреки това, институцията открито подкрепя принципите на юдеохристиянството. Самият Спаркс пък е отгледан в римокатолическо семейство.

Засега авторът на романтични бестселъри и неговият агент отказват коментар.

Свързани заглавия
„Моят път към теб“ на Никълъс Спаркс излезе на български
Никълъс Спаркс: Опитвам се да пиша съвременни версии на древногръцките трагедии
Никълъс Спаркс за ключа към щастието

Книги от Никълъс Спаркс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20230202-WA0000

Джаспър и Чорльо, и те като хората!

Приятелството между кучета и котки често започва с борба И Джаспър и Чорльо не са по-различни. Герои …