Начало / Свят / Изследване показва, че родителите са привързани към печатните книги

Изследване показва, че родителите са привързани към печатните книги

Родителите все още са много по-силно привързани към печатните, отколкото към електронните книги. Това сочат резултатите от изследване на компанията „Nielsen“, съобщи „USA Today“. Те предпочитат и да купуват традиционни издания на децата си.

„Макар технологиите да продължават да променят начина, по който ние боравим със информация от различен характер, родителите все още са силно привързани към печатните книги. В някои случаи те докладват дори по-голяма привързаност, отколкото стъпките им като купувачи. Причините за това не са съвсем ясни. Ние вярваме, че това може да се дължи на асоциирането на думата „книга“ именно с печатна книга. Освен това е вероятно да вярват, че ако са привърженици на класическите издания, са по-добри и съвестни родители“, твърдят от „Nielsen“.

Проучването дава информация и за читателските навици на тийнейджърите. Те предпочитат да купуват книги от писатели, които познават или творби, които са харесвани от техните връстници. Харесват се и книгите, по които се правят филми.

„Тийнейджърите силно се влияят от своите връстници, както и от това, което са чели преди. Популярните младежки поредици са пример – много млади хора започват да ги четат, за да бъдат в час с последните тенденции, следвани от техните приятели. Но най-много се доверяват на автори, които са ги впечатлили преди.“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Радослав Бимбалов

Радослав Бимбалов: Идеята, че като си отидеш, ще си напълно сам, дава по-важен смисъл на настоящето

„Екстазис“ е новата книга на Радослав Бимбалов, която разказва за прераждането на един човек в името …