Начало / Свят / Кей Милър спечели „Forward prize“ за сборник с поезия

Кей Милър спечели „Forward prize“ за сборник с поезия

Поетът от Ямайка Кей Милър спечели престижното отличие „Forward prize“, съобщи „Гардиън“. Той беше награден за сборника си с поезия „The Cartographer Tries to Map a Way To Zion“. Творбата се върти около картограф, който се опитва да наложи ред в непозната земя и последовател на учението Растафари, който се съмнява в неговата преценка. Милър прибави 10 000 паунда към сметката си.

Милър открил таланта си като млад свещеник в Ямайка. Скоро обаче изоставил църквата, решил да преследва академична кариера и заминал за Обединеното кралство. Финансирал следването си в университета „Manchester Metropolitan University“ като печелил различни поетични сблъсъци и състезания. Сега Милър, на 35 години, преподава творческо писане в колежа „Royal Holloway college“.

Ямайският поет е публикувал няколко сборника с поезия и разкази, два романа, както и книга с есета от 2006 г. насам. Той твърди, че продуктивността му се дължи на факта, че страда от синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност.

Тази година беше 23-то издание на наградата „Forward prize“. Целта й е да привлече вниманието към поезията и да увеличи нейната аудитория. Сред предишните победители са Шеймъс Хийни, Алис Осуалд и Карол Ан Дъфи.

Свързани заглавия
Майкъл Симънс Робъртс спечели наградата за поезия „Forward prize”

Фото: poetryarchive.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Радослав Бимбалов

Радослав Бимбалов: Идеята, че като си отидеш, ще си напълно сам, дава по-важен смисъл на настоящето

„Екстазис“ е новата книга на Радослав Бимбалов, която разказва за прераждането на един човек в името …