Начало / Свят / Кей Милър спечели „Forward prize“ за сборник с поезия

Кей Милър спечели „Forward prize“ за сборник с поезия

Поетът от Ямайка Кей Милър спечели престижното отличие „Forward prize“, съобщи „Гардиън“. Той беше награден за сборника си с поезия „The Cartographer Tries to Map a Way To Zion“. Творбата се върти около картограф, който се опитва да наложи ред в непозната земя и последовател на учението Растафари, който се съмнява в неговата преценка. Милър прибави 10 000 паунда към сметката си.

Милър открил таланта си като млад свещеник в Ямайка. Скоро обаче изоставил църквата, решил да преследва академична кариера и заминал за Обединеното кралство. Финансирал следването си в университета „Manchester Metropolitan University“ като печелил различни поетични сблъсъци и състезания. Сега Милър, на 35 години, преподава творческо писане в колежа „Royal Holloway college“.

Ямайският поет е публикувал няколко сборника с поезия и разкази, два романа, както и книга с есета от 2006 г. насам. Той твърди, че продуктивността му се дължи на факта, че страда от синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност.

Тази година беше 23-то издание на наградата „Forward prize“. Целта й е да привлече вниманието към поезията и да увеличи нейната аудитория. Сред предишните победители са Шеймъс Хийни, Алис Осуалд и Карол Ан Дъфи.

Свързани заглавия
Майкъл Симънс Робъртс спечели наградата за поезия „Forward prize”

Фото: poetryarchive.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …