Начало / Свят / Биография разказва за възхода и падението на Майк Тайсън

Биография разказва за възхода и падението на Майк Тайсън

Нова биография на бившия световен шампион по бокс Майк Тайсън излезе на англоезичния книжен пазар, съобщи британският „Телеграф“. Книгата е озаглавена „Scream: The Tyson Tapes“ и е дело на авторитетния спортен журналист и писател Джонатан Рендал. Творбата е публикувана от „Short Books Ltd“ и е базирана на разказите на близките до Динозавъра.

Майкъл Джерард Тайсън е роден през 1966 г. Той израства в крайна мизерия в Бруклин, Ню Йорк. Едва на 10 години е изпратен в учебно заведение за малолетни престъпници. Тайсън обаче открива своята дарба – невероятна физическа сила и ярост. В тази книга Рендал представя устната история на Железния, изградена около твърденията на тези, които са били близки до Майк и са го познавали години преди да покори ринга –  сред тях са приятели, треньори, спаринг-партньори, журналисти. Тази кратка, но завладяваща биография, разказва за възхода и падението на една от най-противоречивите фигури в света на спорта.

Джонатан Рендал е британски спортен журналист и писател. Първата му книга „This Bloody Mary is the Last Thing I Own“ печели награда „Съмърсет Моъм“. Втората -„Twelve Grand“, е адаптирана на малкия екран. Третото му произведение „Garden Hopping: A Memoir of Adoption“ също получи признанието на критиците.

Свързани заглавия
Майк Тайсън и Памела Андерсън в адаптацията на „Бог Върнън Литъл“ от ДБС Пиер
Автобиографията на Майк Тайсън излиза на 21 ноември

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

254434676_1606343329705090_2546669015916012619_n

Германците имат все по-големи проблеми с четенето

Функционалната неграмотност води до непълноценен живот Германия може да се похвали с нулева неграмотност – …