Начало / Свят / Биография разказва за възхода и падението на Майк Тайсън

Биография разказва за възхода и падението на Майк Тайсън

Нова биография на бившия световен шампион по бокс Майк Тайсън излезе на англоезичния книжен пазар, съобщи британският „Телеграф“. Книгата е озаглавена „Scream: The Tyson Tapes“ и е дело на авторитетния спортен журналист и писател Джонатан Рендал. Творбата е публикувана от „Short Books Ltd“ и е базирана на разказите на близките до Динозавъра.

Майкъл Джерард Тайсън е роден през 1966 г. Той израства в крайна мизерия в Бруклин, Ню Йорк. Едва на 10 години е изпратен в учебно заведение за малолетни престъпници. Тайсън обаче открива своята дарба – невероятна физическа сила и ярост. В тази книга Рендал представя устната история на Железния, изградена около твърденията на тези, които са били близки до Майк и са го познавали години преди да покори ринга –  сред тях са приятели, треньори, спаринг-партньори, журналисти. Тази кратка, но завладяваща биография, разказва за възхода и падението на една от най-противоречивите фигури в света на спорта.

Джонатан Рендал е британски спортен журналист и писател. Първата му книга „This Bloody Mary is the Last Thing I Own“ печели награда „Съмърсет Моъм“. Втората -„Twelve Grand“, е адаптирана на малкия екран. Третото му произведение „Garden Hopping: A Memoir of Adoption“ също получи признанието на критиците.

Свързани заглавия
Майк Тайсън и Памела Андерсън в адаптацията на „Бог Върнън Литъл“ от ДБС Пиер
Автобиографията на Майк Тайсън излиза на 21 ноември

Прочетете още

valeri_petrov_cover-1200x900-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Валери Петров – цитати от вечни интервюта

Думите греят на рождения му ден Дете е на учителка по френски и софийски адвокат …