Начало / Свят / Р. Л. Стайн не разбира манията по младежките антиутопии

Р. Л. Стайн не разбира манията по младежките антиутопии

Младежките антиутопии са сред най-харесваните четива през последните години. Бестселър класациите бяха оглавявани от поредиците „Игрите на глада“ и „Дивергенти“, а в последно време и от романи като „Пазителят“ от Лоис Лаури. Популярният американски писател Р. Л. Стайн обаче не разбира манията по този тип проиведения. Ето какво каза той в предаването „HuffPost Live“.

„Младежките антиутопии са страхотни за издателския бизнес. Публикуват се много книги, които се купуват. Изненадващ е обаче големият брой възрастни, които четат подобни книги. Някъде четох, че 40% от читателите на „Игрите на глада“ са пълнолетни граждани. Също „Здрач“ – огромна част от читателите са пълнолетни жени. Но това, което наистина не разбирам, е защо хората харесват антиутопиите толкова много. Младите хора така и не се уморяват от тях. Очевидно аз пропускам нещо.“

Авторът се съгласи с твърдението на водещия Джош Зепс, че младежката литература е много еднотипна в момента, но това е обяснимо, с оглед факта, че романите се продават повече от добре.

Робърт Стайн или Р. Л. Стайн е американски романист, роден през 1943 г. Известен е с детската серия книжки „Goosebumps”, които са в жанр трилър/ужаси. Книгите му се продадени в умопомрачителните 300 милиона тираж в цял свят. В България през 2002 г. бяха излъчвани 20-минутни серии по книжките. Много от романите от поредицата са преведени на български език. Стайн е наричан „Стивън Кинг на детската литература”.

Свързани заглавия
Филмираха серията „Goosebumps“ на Р. Л. Стайн
Нов ужас от Р. Л. Стайн вече е на пазара

Книги от Р.Л. Стайн тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

manga-one-piece_43

Най-дългата книга на света се разпродаде за броени дни

Лимитираното издание намери купувачи въпреки обема си Комиксът One Piece наброява общо 21 450 стр. По …