Начало / Любопитно / „Буря над Прованс“ от Фредерик д’Оналия (анотация)

„Буря над Прованс“ от Фредерик д’Оналия (анотация)

Влюбен в Прованс, Фредерик д`Оналия създава драматични и страстни истории, действието в които се развива в това романтично кътче във Франция. Семейни тайни, любов, унищожителни амбиции и предателства – романите му се четат на едни дъх до последния ред. Д’Оналия е автор на 9 романа и е един от най-известните съвременни френски писатели. Книгите му се продават в завидни тиражи, а стилът му е сравняван с този на Даниел Стийл. Първата му книга – „Тайната на виното“, е издадена през 2004 г. и веднага е отличена с 2 литературни награди от Международния лайънс клуб.

Романът „Буря над Прованс“ е наситен с обрати, любовни интриги и мистерии, които, според френския „Експрес“, „държат читателя в напрежение от началото до самия край“.

В сърцето на Прованс две враждуващи фамилии водят истинска война. Ревност, лъжи и алчност създават смъртоносен водовъртеж. Тридесет и няколко годишната Алесандра Арну живее в Буркина Фасу, където управлява местния клон на семейната козметична фирма – „Ла Провансал“. След смъртта на баща си, тя е далече от Франция и не може да следи какво се случва в родината ѝ. Когато се завръща в Прованс за рождения ден на своята майка, тя е шокирана, когато разбира, че брат й съзнателно е водил предприятието към фалит. Тя не знае, че зад кулисите семейство Гарбиани – враг на Арну от години – дърпа конците на бизнеса. Защо е цялата тази омраза между Гарбиани и Арну?

Когато във фабриката е извършено убийство, сблъсъкът между двете семейства достига крайната си точка. Убитият е млад журналист, който, под претекст, че пише статия за богатите фамилии в региона, е бил по следите на грандиозна схема за измами и пране на пари. Кой е убиецът? Братът на Алесандра? Мариус Гарбиани? Или е замесена трета фамилия? И във вихъра на всички тези събития, дали Алесандра ще успее да спаси семейната фирма и репутацията на своето семейство и да се радва на спокойствието и любовта, които така отчаяно търси?

„Буря над Прованс“ тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …