Начало / Свят / Ще бъде направен сериал по романа на Стивън Кинг „22 ноември 1963“

Ще бъде направен сериал по романа на Стивън Кинг „22 ноември 1963“

Ще бъде направен сериал по романа на Стивън Кинг „22 ноември 1963“, съобщи „USA Today“. Проектът ще бъде реализиран от компанията за онлайн телевизия „Hulu“. Сериалът по книгата, която засяга убийството на бившия американски президент Джон Ф. Кенеди, ще бъде общо 9 часа. Продуценти са „Bad Robot Productions“ на известния режисьор Дж. Дж. Ейбрамс, които ще си сътрудничат с автора Кинг.

„22 ноември 1963“ излезе през 2011 г. Проследена е историята на гимназиален учител на име Джейк Епинг, който се връща назад във времето, с цел да предотврати убийството на Кенеди. Мисията му е застрашавана от Лий Харви Осуалд, любов и други препятствия. Книгата е преведена и на български език.

Кинг коментира:

„Ако някога съм писал книга, която плаче за по-дълга форма на адаптация, то това е „22 ноември 1963“. Вълнувам се, че това ще се случи. Нямам търпение да работя с Дж. Дж. Ейбрамс и целия екип на „Bad Robot Productions“.

Ейбрамс заяви, че от ученик е почитател на Кинг. Той определи като „сбъдната мечта“ шанса да работи с култовия писател. Все още не се знае кога ще се състои премиерата на сериала.

Свързани заглавия
Стивън Кинг: Най-добрите учители са артисти
Стивън Кинг хвали новия роман на Лий Чайлд за Джак Ричър
Последният роман на Стивън Кинг като Ричард Бакман отново излиза у нас
Читателите ще помогнат за разкриването на корицата на новия роман на Стивън Кинг

14 любопитни факта за Стивън Кинг

Стивън Кинг: Богатите трябва да плащат по-големи данъци

Книги от Стивън Кинг тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20230928-WA0000

Лорън Магазинър: Разгледах български митове и легенди, определено има от какво да се вдъхновя!

Американската авторка на детската поредицата „Митичните“ даде интервю за българските читатели  Лорън Магазинър дебютира у …