Начало / Свят / Излезе биография на Бетовен

Излезе биография на Бетовен

Биография на Лудвиг ван Бетовен, един от най-великите композитори, излезе на англоезичния книжен пазар, съобщи британският „Телеграф“. Творбата е озаглавена „Beethoven: Anguish and Triumph“ и е дело на авторитетния музикален историк и автор, Джан Суафорд. Книгата е публикувана от „Houghton Mifflin Harcourt“ и е над 1100 страници.

Суафорд си спечели признание с биографиите на Чарлс Айвс и Йоханес Брамс. В характерния си стил той прави така, че да опознаем отблизо една легенда. Произведението проследява всички етапи от живота на Бетовен, автор на някои от най-иконичните музикални творби. Авторът пресъздава по автентичен начин атмосферата на Бон по време на Просвещението, където Бетовен израства и възприема идеите, които в бъдеще ще го направят може би най-великия композитор.

Заедно с него читателя отива в столицата на музиката от онова време, Виена. Там вижда как Бетовен изгража кариерата си въпреки съмненията на критиците, загубата на слуха и романтичните несполуки. Суафорд работи 10 години, за да напише тази уникална по рода си биография на Лудвиг ван Бетовен.

Книги за Бетовен тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243684_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (19 февруари – 25 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Светулки зад решетките от Мира Добрева 2. Бейн от Л. Дж. Шен 3. Секретарката …