На фокус
Начало / България / Директорът във „Фейсбук“ Шерил Сандбърг учи на успех с книга

Директорът във „Фейсбук“ Шерил Сандбърг учи на успех с книга

До дни на български ще излезе една от най-продаваните книги в сферата на бизнес психологията напоследък – „Реши се“ на главния оперативен директор на „Фейсбук“ Шерил Сандбърг. Дебютната книга на 45-годишната американка е наречена „новият манифест на жените на работното място“ от Опра Уинфри.

Тя се опитва да отговори на въпроси като „Какво представлява успехът?“ и „Какво означава да бъдеш жена в бизнеса?“. „Реши се“ призовава жените да не се страхуват да бъдат лидери и да покажат, че са лидери. Призовава жените да се решат да се отправят към върха. Колко много щяхте да постигнете, ако не Ви беше страх?“, се казва още в анотацията на изданието, публикувано от „Сиела“.

Преди да започне работа във „Фейсбук“, Сандбърг е вицепрезидент на глобалните онлайн продажби и операции на „Гугъл“ и началник на генералния щаб на Министерството на финансите в САЩ. През 2010 г. е обявена за 16-ата най-влиятелна жена в света. През 2009 г. „Бизнес уийк“ я нарежда сред 25-те най-влиятелни личности в мрежата. Тази година пък е под номер 9 в списъка на „Форбс“ за най-влиятелна дама, точно след съпругата на президента – Мишел Обама.

Сандбърг дарява всички приходи от тази книга за установяването на Lean In – нестопанска организация, която насърчава жените да преследват амбициите си. Приходите се насочват също към други благотворителни организации, които подкрепят жените.

„Истинско равенство в света ще има когато управлението на държавите и компаниите бъде заето наполовина от жени, а мъжете наполовина управляват нашите домове“, е нейното верую.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

triffids

Денят на трифидите отново настъпва

Култова фантастика за човекоядни растения пак ще бъде екранизирана „Амазон Студиос“ обявиха плановете си да създадат …