На фокус
Начало / Свят / Грандиозна церемония по повод излизането на новия роман за Еркюл Поаро

Грандиозна церемония по повод излизането на новия роман за Еркюл Поаро

Грандиозна церемония се проведе в Лондон по повод излизането на англоезичния книжен пазар на новия роман за вечния герой на Агата Кристи, Еркюл Поаро, съобщи thebookseller.com. Той е със заглавие „The Monogram Murders“ и е дело на британската писателка Софи Хана. Творбата се очакваше с огромен интерес, след като преди година стана ясно, че Хана ще съживи незабравимия персонаж.

Хотел „Риц“ в Лондон беше с декор, който го превърна в хотел „Блоксхам“ от романа на Хана, в който брилянтният белгийски детектив разкрива поредния заплетен случай. Действието в произведението се развива през 20-те години на миналия век в английската столица.

Последната книга за белгийския детектив излезе преди 38 години. Кристи го „уби” в „Завесата: Последният случай на Поаро”. Първата книга за него пък излезе преди 94 години. През 2013 г. Хана беше оторизирана да напише „The Monogram Murders“ от агенцията, която държи правата върху творчеството на Агата Кристи. Тя спечели одобрението с чернова от 100 страници. Матю Причард, внук на Кристи, коментира:

„Съгласихме се заради очевидния респект, който тя изпитва към творчеството на баба ми. Показа го още първия път, когато се срещнахме. Много ми харесва работата, която е свършила. От всяка страница в книгата струи духа на Агата Кристи. Не само сме доволни от Хана, но и се гордеем с нея.“

Авторката заяви, че докато е писала „The Monogram Murders“, се е чувствала като асистентка на обичания персонаж. Тя ще участва в поредица събития в цяла Англия с цел промотиране на книгата.

Софи Хана е английска писателка и поетеса, родена през 1971 г. Завършила е престижния колеж в Кеймбридж „Trinity”. Публикувала е 9 криминални романа, две детски произведения и 9 сборника с поезия. Има и сборник с разкази. Често е сравнявана с Уенди Коуп и Луис Карол.

Свързани заглавия
Софи Хана съживява Еркюл Поаро

Класиките на Агата Кристи тук

Прочетете още

КНИЖАРЯТ Калия

За кризите на идентичността

Калия Димитрова, Хеликон Пловдив Център „Проблемът Спиноза“ е роман, който проследява законите на човешката природа …