Начало / България / Авторката на „Скъпи, провалих децата“ пристига в България

Авторката на „Скъпи, провалих децата“ пристига в България

Авторката на педагогическия хит „Скъпи, провалих децата“ Алисън Шейфър  ще посети България, обявиха от издателство „Колибри“. Първата визита на световно признатия експерт в областта на родителството, възпитанието и отглеждането на деца у нас ще се състои през октомври. Тя ще изнесе семинар на тема детското възпитание и семейните отношения на 25 октомври.

В „Скъпи, провалих децата“ авторката рационализира тревожната плетеница от въпроси, терзаещи родителите, систематизира най-честите въпроси на възпитанието и предлага ясни, кратки и логични отговори и предписания за действие. Книгата утвърждава демократичния модел на родителство и налага убеждението, че е възможно да отглеждаме децата си без наказания, викове и крясъци. Авторката намира верния тон, използвайки хумор и съпричастие, за да осветли източника на проблемите и да ни помогне да си изградим план за действие.

Посещението й ще бъде придружено и от излизането на нова нейна книга – „Не, това не са глезотии (какво правим, когато детето реве, тръшка се, не иска да си ляга и изобщо се държи напълно нормално)“. Преводът е на Василена Мирчева.

Алисън Шейфър е канадски психотерапевт и експерт по родителските въпроси с международно признание. Води рубрики в едни от най-престижните списания за родителство, изнася лекции и участва в конференции в цял свят. Особено популярна и обичана тя стана след участието си на семинара TEDxKids в Брюксел, Белгия.

„Скъпи, провалих децата“ тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …