Начало / Свят / Дългоочакваният и провокативен роман на Иън Макюън, „The Children Act“, е вече в книжарниците

Дългоочакваният и провокативен роман на Иън Макюън, „The Children Act“, е вече в книжарниците

Дългоочакваният и провокативен роман на Иън Макюън, „The Children Act“, е вече на англоезичния книжен пазар, съобщи „USA Today“. В книгата си авторът критикува религиозните ценности и обвинява родителите, които поставят религията преди науката, когато става въпрос за децата им. Творбата е публикувана от „Nan A. Talese“.

Фиона Мей е съдия във Върховния съд. Тя е призната за носител на качества като интелигентност, прецизност и умение да комбинира съпричастност и обективност. Нейният професионален успех обаче прикрива дълбока семейна криза. Съпругът й Джак я напуска след 30 години брак. Тя решава да се отдаде напълно на работата си, за да отклони мислите си от проблема.

Мей поема случай, в който Адам, 17-годишно момче, отказва да се подложи на лечение, което може да спаси живота му, заради религиозни убеждения. Нещо повече – неговите родители го подкрепят. Времето изтича, а Мей не може да вземе решение. Сътресенията в личния й живот допълнително я притискат, колкото и да се опитва да се абстрахира от тях. Тя посещава Адам в болницата и тяхната среща предизвиква непредвидени емоции у нея. Решението на Фиона ще има еднакво решаващи последствия както за живота на объркания тийнейджър, така и за нейния собствен.

Свързани заглавия
В писателската кухня: Иън Макюън и Мартин Еймис в съвместно интервю

Иън Макюън: Много малко книги заслужават броя на страниците си

Литературният архив на Иън Макюън продаден за два милиона долара

Иън Макюън критикува религиозната обсебеност в книга

Иън Макюън нападна религиозните родители

Иън Макюън към младите писатели: Започнете с разкази

Изгубен разказ на Иън Макюън беше намерен след 30 години

Книги от Иън Макюън тук

Прочетете още

КНИЖАРЯТ Рали

Кошмари

Ралица Маркова, Хеликон Витоша В „Нощната къща“ от Ю Несбьо четиринайсетгодишният Ричард, аутсайдерът в училище, …