Начало / Свят / Джордж Клуни ще снима филм по книгата на Ник Дейвис „Hack Attack“

Джордж Клуни ще снима филм по книгата на Ник Дейвис „Hack Attack“

Известният актьор Джордж Клуни ще снима филм по книгата на Ник Дейвис „Hack Attack: The Inside Story of How the Truth Caught Up With Rupert Murdoch“, съобщи БГНЕС, позовавайки се на „Контактмюзик“. Книгата разказва за скандала, принудил Рупърт Мърдок да закрие британския си вестник „Нюз ъв дъ уърлд“ през 2011 г.

„Историята има всички елементи – лъжа, корупция, изнудване по най-високите етажи на властта от най-големия вестник в Лондон. И най-хубавото е, че това е истина. Ник Дейвис е смел и упорит репортер и смятаме, че си заслужава да направим филм по неговата книга“, споделя Клуни.

Съпродуцент на филма ще бъде Грант Хеслов – дългогодишен бизнес партньор на Клуни.

Скандалът с подслушването на телефонните разговори на резиденцията на престолонаследника принц Чарлз и на известни личности, жертви на престъпления и скърбящи роднини на убити британски войници принуди медийния магнат Рупърт Мърдок да закрие вестника „Нюз ъв дъ уърлд“ през 2011 г. и да зареже вложените 12 млрд. долара в британския платен телевизионен канал „BSkyB“. Скандалът доведе до ареста на популярни британски редактори и достигна дори до премиера Дейвид Камерън, чийто началник на медийния отдел Анди Кулсън бе принуден да напусне поста си заради данни за подслушване на телефони по времето, когато е бил редактор в „Нюз ъв дъ уърлд“.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …