Начало / България / Последният роман на Стивън Кинг като Ричард Бакман отново излиза у нас

Последният роман на Стивън Кинг като Ричард Бакман отново излиза у нас

Последният роман на краля на ужасите Стивън Кинг, написан под псевдонима Ричард Бакман,  отново ще излезе на български. „Отмъстителите“, който се смята за „огледален образ“ на хита „Град Отмъщение“, ще бъде на пазара благодарение на ИК „Плеяда“.

Стивън Кинг използва псевдонима Ричард Бакман, след като е издал няколко новели под истинското си име, за да провери дали неговите по-ранни произведения (написани преди „Кери“) биха се продавали. Друга причина за използването на псевдонима е страхът на Кинг, че творби, които искал да издаде и които не били романи на ужаса, щели да навредят на реномето му като писател. Въпреки че Кинг отрича каквато и да е връзка с Ричард Бакман, той е разкрит от читателите заради близките стилове и заради посвещенията на книгите на Бакман, които били към хора близки на Кинг. След като псевдонимът е разкрит, Кинг устройва мнимо погребение на Ричард Бакман, който „издава“ до смъртта си „Гняв“, „Дългата разходка“, „Пътна мрежа“, „Бягащият човек“ и „Проклятието“. „Отмъстителите“ излиза след „смъртта“ на Бакман, като Кинг твърди, че ръкописът е намерен сред вещите на покойния писател.  През юни, 2007, в САЩ и Великобритания излезе новата книга на Ричард Бакман – „Blaze“, за която Кинг разказва, че я намерил в стар кашон и се заел да я преправи и публикува под стария си псевдоним.

В „Отмъстителите“ героите са почти същите като в „Град Отчаяние“, романите са свързани и чрез злия дух, който се вселява в хората и ги подчинява на властта си. Получава се огледален образ на „Град Отчаяние“, но отразен от криво огледало. Какво ще се случи, ако изведнъж се озовете в свят, сътворен от фантазиите на дете, което обича уестърните и анимационните филми с космически герои?

Книги от Стивън Кинг тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hollystephenkingcouv

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 септември – 24 септември)

Очаквано, новият роман на Стивън Кинг „Холи“ се позиционира на първо място тази седмица, а …