Начало / България / „#НаЖивоОтСофия“ ще бъде в книжарниците от 1 септември

„#НаЖивоОтСофия“ ще бъде в книжарниците от 1 септември

На 1 септември излиза сборникът с кратки градски разкази #НаЖивоОтСофия“ на Александър Шпатов , съобщи издателство „Колибри“.

Книгата  съдържа 20 софийски разказа, писани  през последните три години. През тях – уверява авторът – човек ще може да изживее София както никога досега. Освен на български, през октомври сборникът ще излезе и на английски език, за да могат и чуждестранните посетители на столицата да я прочетат през очите на хората, живеещи тук.

„Усещане за град, ловка картография през нови езици и мрежи. В това ни въвличат историите на Александър Шпатов. Най-хубавите от тях като Път с жълти павета, Панелната църква, Влъхвите от Изток се возят само с ОК Супертранс и други, смесват с лекота фикция и реалност, градски легенди и репортаж, движат се край Петте кьошета, Народния, Младост 2… Градът, разбира се, е София. Такава, каквато бихме искали да я прочетем. Град с истории. И с легенда“ отбелязва за книгата известният писател  Георги Господинов

Екипът на „Колибри” подготвя и смартфон приложение, разработено въз основа на текста.

„Да изживееш този град, включен и като въведение към сборника. Всеки, посетил местата от списъка, ще може да се отбелязва чрез приложението. При събрани достатъчен брой локации, потребителят ще получи възможността да си свали електронните версии на книгата безплатно“, споделят издадтелите.

В рамките на Празниците на изкуствата „Аполония“  в Созопол, на 2 септември от 20 ч в Художествената галерия в Стария град, ще се състои предпремиерата на „ #НаЖивоОтСофия“ в присъствието на автора“.

Свързани заглавия

„#НаЖивоОтСофия“ на Шпатов с мобилно приложение

 Александър Шпатов: Всеки българин е малко или повече софиянец

Книгите на Александър Шпатов тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

241668965_1565499527122804_4938435683639784409_n

Книги за препрочитане наесен

Много слънчеви страници си пожелаваме през новия сезон Всяко годишно време си има хубавите страни …