На фокус
Начало / Свят / Дебютният комикс със Супермен продаден за над 3,2 млн. долара

Дебютният комикс със Супермен продаден за над 3,2 млн. долара

Копие от първия тираж на „Action Comics #1“, в който Супермен се появява за първи път, беше продадено за над 3,2 милиона долара, съобщи huffingtonpost.com. Финалната сума на онлайн търга в сайта „eBay“, който приключи късно снощи, е 3 207 852 долара. Така изданието се превърна в най-скъпия комикс в света.

„Action Comics #1“ от 1938 г. е най-търсеното графично произведение. Въпросното копие беше продадено от Дарън Адамс от „Pristine Comics“ във Вашингтон. То е в изключително добро състояние, като експерти му дадоха оценка 9 от 10.

Наддаването за творбата с героя на Джери Сийгъл и Джо Шустър стартира от 99 цента на 14 август. Само за 2 часа обаче предлаганата сума беше 1,6 милиона долара. Впоследствие се стигна и до рекорда, отбелязан в последните минути. Предишният рекорд беше отново на копие на „Action Comics #1“ от същия тираж. То беше продадено от известния актьор Никълъс Кейдж за 2,1 милиона през 2011 г.

Един процент от сумата ще отиде за фондацията „Christopher & Dana Reeve Foundation“, която се занимава с изследвания на гръбначния мозък и разработване на методи на лечение при травми в тази област. Организацията беше основана от актьора Кристофър Рийв, който игра Супермен на големия екран между 1978 и 1987 г. Той основа фондацията след като претърпя инцидент по време на конна езда през 1995 г., който го остави инвалид до края на живота му 9 години по-късно.

Свързани заглавия
Първият комикс със Супермен на онлайн търг, участници предлагат близо 2 милиона долара

Комикс за Супермен беше продаден за 175 000 долара
Орсън Скот Кард стартира нова поредица за Супермен, антигей убежденията му предизвикаха протести

Прочетете още

IMG_EB388702B6F5-1-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Всички книги под слънцето

Това е мотото на Ричард Бартинсдейл от калифорнийското градче Охай Американецът се вдъхновил от букинистите …