Начало / Свят / Дебютният комикс със Супермен продаден за над 3,2 млн. долара

Дебютният комикс със Супермен продаден за над 3,2 млн. долара

Копие от първия тираж на „Action Comics #1“, в който Супермен се появява за първи път, беше продадено за над 3,2 милиона долара, съобщи huffingtonpost.com. Финалната сума на онлайн търга в сайта „eBay“, който приключи късно снощи, е 3 207 852 долара. Така изданието се превърна в най-скъпия комикс в света.

„Action Comics #1“ от 1938 г. е най-търсеното графично произведение. Въпросното копие беше продадено от Дарън Адамс от „Pristine Comics“ във Вашингтон. То е в изключително добро състояние, като експерти му дадоха оценка 9 от 10.

Наддаването за творбата с героя на Джери Сийгъл и Джо Шустър стартира от 99 цента на 14 август. Само за 2 часа обаче предлаганата сума беше 1,6 милиона долара. Впоследствие се стигна и до рекорда, отбелязан в последните минути. Предишният рекорд беше отново на копие на „Action Comics #1“ от същия тираж. То беше продадено от известния актьор Никълъс Кейдж за 2,1 милиона през 2011 г.

Един процент от сумата ще отиде за фондацията „Christopher & Dana Reeve Foundation“, която се занимава с изследвания на гръбначния мозък и разработване на методи на лечение при травми в тази област. Организацията беше основана от актьора Кристофър Рийв, който игра Супермен на големия екран между 1978 и 1987 г. Той основа фондацията след като претърпя инцидент по време на конна езда през 1995 г., който го остави инвалид до края на живота му 9 години по-късно.

Свързани заглавия
Първият комикс със Супермен на онлайн търг, участници предлагат близо 2 милиона долара

Комикс за Супермен беше продаден за 175 000 долара
Орсън Скот Кард стартира нова поредица за Супермен, антигей убежденията му предизвикаха протести

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Omar-Haiam

Прекрасната вселена на астронома Омар Хаям

Животът и това, което го следва, нерядко си правят любопитни експерименти с нас, хората. Приживе …