Начало / България / „Егмонт“ пуска книги по световната гейминг сензация „Minecraft“

„Егмонт“ пуска книги по световната гейминг сензация „Minecraft“

„Егмонт“ ще издава книги по световната гейминг сензация „Minecraft“, съобщиха от издателството. Съдържанието на изданията е разработено ексклузивно и в тясно сътрудничество със създателите на феномена – шведската компания „Mojang“, както и с участието на заклети фенове на играта. Книгите, предназначени за деца на възраст над 9 години, съдържат подробни обяснения за изграждането на великолепни конструкции и проекти и ценни съвети от експерти, сред които и от създателя на играта – Ноч.

Първата книга е „Minecraft: Наръчник за начинаещи”. Изданието въвежда в правилата на популярната игра и ще се превърне в ценен помощник за всеки, решил да усвои тънкостите на необятния й виртуален свят.

Феноменът „Minecraft“ е носител на множество награди, сред които престижната BAFTA (отличие на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство), „Indie of the Year“ за 2010 г. и „Игра на годината“ за 2012 г. според „National Academy of Video Game Testers and Reviewers Corp“. Официалната фейсбук страница на играта има над 10,5 милиона фена, последователите в „Twitter“ са 500 хиляди.

„Щастливи сме, че работим по толкова вълнуващи проекти и ще зарадваме българската „Minecraft“ общност с официалните книги по играта, насърчаваща въображението и пространственото мислене. Развитието на силни дигитални марки в издателски продукти е сред стратегическите приоритети на „Егмонт”. То отговаря и на тенденциите към все по-голямо обвързване и преливане на съдържание между различните медийни платформи”, споделя Велизара Добрева, изпълнителен директор на „Егмонт” в България.

Карл Манех, изпълнителен директор на „Mojang“, добавя:

“Вълнуваме се, че съвместно с „Егмонт” създаваме ексклузивно и атрактивно съдържание за нашите фенове.”

Издателската програма стартира с четири наръчника:

„Minecraft: НАРЪЧНИК ЗА НАЧИНАЕЩИ“

Книгата е предназначена за тези, които за първи път навлизат в играта и се озовават сами в мистериозен нов свят, изпълнен с опасности. Имат няколко минути да намерят храна и подслон, преди слънцето да залезе и да се появят страшните чудовища, които ги преследват. Няма страшно! „Наръчник за начинаещи” ще спаси живота им, като предостави незаменими знания, които ще им помогнат с лекота да стигнете до следващото ниво.

„Minecraft: THE REDSTONE HANDBOOK“

Тази книга ще помогне на феновете да усвоят един от най-комплексните елементи в „Minecraft“ – червения камък и свързаните с него вериги, ретранслатори и механизми.

„Minecraft: THE COMBAT HANDBOOK“

Наръчникът ще научи почитателите на играта как да се защитават от неприятелски атаки и врагове в „Minecraft“ с подробни обяснения за изграждане на укрепления, капани, майсторене на брони и оръжия.

„Minecraft: THE CONSTRUCTION HANDBOOK“

Тази книга ще представи и покаже всички невероятни творения, които хората строят в „Minecraft“, а феновете ще бъдат вдъхновени за грандиозни нови проекти.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …