Начало / България / „#НаЖивоОтСофия“ на Шпатов с мобилно приложение

„#НаЖивоОтСофия“ на Шпатов с мобилно приложение

Новият сборник разкази „#НаЖивоОтСофия“ на Александър Шпатов ще бъде първата книга на български автор с приложение за мобилни телефони, обявиха от издателство „Колибри“. Книгата предстои да излезе на българския пазар в началото на септември.

Смартфон приложението е разработено въз основа на въведението на сборника „Да изживееш този град“. Всеки, посетил местата от списъка, ще може да се отбелязва чрез приложението. При събрани достатъчен брой локации, потребителят ще получи възможността да си свали електронните версии на книгата безплатно.

„#НаЖивоОтСофия“ ще съдържа 20 ударни софийски разказа, писани от Шпатов през последните три години. През тях – уверява ни авторът – човек ще може да изживее София както никога досега. Освен на български, през октомври сборникът ще излезе и на английски език, за да могат и чуждестранните посетители на столицата да я прочетат през очите на хората, живеещи тук.

В рамките на Празниците на изкуствата Аполония 2014 в Созопол, на 2 септември от 20 ч в Художествената галерия в Стария град, ще се състои предпремиерата на „#НаЖивоОтСофия“ с присъствието на автора.

Проектът „#НаЖивоОтСофия“ е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2014 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен район за Европейска столица на културата – 2019 г.

 Свързани заглавия

 Александър Шпатов: Всеки българин е малко или повече софиянец

Книгите на Александър Шпатов тук

Прочетете още

valeri_petrov_cover-1200x900-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Валери Петров – цитати от вечни интервюта

Думите греят на рождения му ден Дете е на учителка по френски и софийски адвокат …