Начало / Свят / Историческа книга описва договора между Хитлер и Сталин

Историческа книга описва договора между Хитлер и Сталин

Нова историческа книга ще опише договора между Адолф Хитлер и Йосиф Сталин, съобщи британският „Телеграф“. „The Devils’ Alliance: Hitler’s Pact with Stalin, 1939-1941“ от Роджър Мурхаус ще излезе на англоезичния книжен пазар на 21 август. Творбата ще бъде публикувана от „Bodley Head“.

Близо 2 години, между 1939 и 1941 г., двама от най-могъщите диктатори в историята са си сътрудничили. Пактът между Хитлер и Сталин е момент от историята на ХХ век, който често е пренабрегван от историците и експертите по Втората световна война. Мурхаус пише първото детайлно произведение за тези мрачни времена – той описва мотивацията, амбициите на двамата, техните взаимоотношения и впоследствие разрива между тях, който води до това те да бъдат един срещу друг в един от най-големите и разрушителни конфликти.

За информация авторът използва доказано автентични архивни материали, както и показания от очевидци. Книгата разглежда както последствията от пакта между Хитлер и Сталин, така и евентуално какво е могло да се случи, ако двамата са успяли да преодолеят различията и да бъдат съюзници.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Mitko Ivanov

Митко Иванов: Бургаският жаргон до 1989 е много повече от сленга на тарикати и дребни гешефтари

Свеж полъх от родното Черноморие с едно колкото забавно, толкова и почти академично издание „Бургаският …