На фокус
Начало / Свят / Първият комикс със Супермен на онлайн търг, участници предлагат близо 2 милиона долара

Първият комикс със Супермен на онлайн търг, участници предлагат близо 2 милиона долара

Първият комикс със Супермен е изложен на онлайн търг, съобщи „Индипендънт“. За изданието „Action Comics #1“ от 1938 г. участниците наддават на сайта ebay.com, като последната оферта е за близо 2 милиона долара. Търгът, който стартира на 14-ти, ще продължи до 24 август.

„Action Comics #1“ се смята за едно от най-влиятелните и значими комиксови издания. Копията от първия тираж са най-търсените творби в този жанр в света. Смята се, че от тях са останали между 50 и 100 бройки. Копие, притежавано на актьора Никълъс Кейдж, беше продадено на търг през 2011 г. за 2,1 милиона долара.

Част от парите от продажбата ще отидат за „The Reeve Foundation“, която се занимава с изследване на гръбначния мозък. Благотворителната организация беше основана от Кристофър Рийв, който представи Супермен на големия екран между 1978 и 1987 г. Рийв основа фондацията след като претърпя инцидент по време на конна езда през 1995 г. и остана инвалид до смъртта си през 2004 г.

Супермен е измислен от американския писател Джери Сийгъл, а визията на супергероя е на канадския художник Джо Шустър. Популярността на Супермен започва през 1938 г., когато излиза първият комикс. До днес името и визията на героя са една от емблематичните културни икони на САЩ.

Свързани заглавия
Комикс за Супермен беше продаден за 175 000 долара
Орсън Скот Кард стартира нова поредица за Супермен, антигей убежденията му предизвикаха протести

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

7dde8fe8c38464e11bab4ab601c7e353

Фрида Кало очаквала края си с четка в ръка

Дните ѝ са като пътепис на страданието Мексиканската художничка покорява и днес съзнанието на милиони …