Начало / България / Тим Уайнър нищи и тайните на ФБР в нова книга

Тим Уайнър нищи и тайните на ФБР в нова книга

Скандалните разкрития за разследващите институции в САЩ продължават в серията бестселъри на журналиста Тим Уайнър. След като задоволи любопитството с информация за ЦРУ в „Наследство от пепелища: Историята на ЦРУ“, авторът се гмурна и в тайните коридори на ФБР с новата си книга у нас – „Врагове. История на ФБР“, издадена от ИК „Труд“.

Още с излизането си трудът на Уайнър предизвиква скандални дискусии в САЩ и бързо се превръща в бестселър. Книгата е написана въз основа на архивите, без никакви анонимни източници или непроверени цитати. Базирана е на повече от седемдесет хиляди страници декласифицирани съвсем наскоро документи, включително изключителната колекция на разузнавателните досиета на Дж. Едгар Хувър и на повече от двеста устни разказа, записани от агенти, които са били на служба по време на неговия четиридесет и осем годишен мандат като ръководител на ФБР и след това.

“Врагове” представлява история на Федералното бюро за разследване в качеството му на тайна разузнавателна служба, както и проблемите покрай поведението на тайното разузнаване в една отворена демокрация и решителната схватка между националната сигурност и гражданските свободи.

„Врагове. История на ФБР“ тук

„Наследство от пепелища: Историята на ЦРУ“ тук

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243684_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (19 февруари – 25 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Светулки зад решетките от Мира Добрева 2. Бейн от Л. Дж. Шен 3. Секретарката …