Начало / България / Книга разкрива опасностите за децата в интернет

Книга разкрива опасностите за децата в интернет

Нова книга на българския пазар разкрива опасностите за децата във виртуалното пространство. „В безопасност ли е детето ви в интернет?“ от британския журналист Памела Уитби продължава серията на издателство „Изток-Запад“ за възпитание и педагогика.

От книгата читателите ще могат да разберат как да защитят децата си в световната мрежа. Семейният наръчник помага на родителите да получат практични отговори на наболели въпроси, произтичащи от безпрецедентното навлизане в живота ни на дигиталните технологии. Уитби дава отговор на родителските страхове, свързани с онлайн пространството на ясен и разбираем език.

Авторката разкрива какви заплахи дебнат младите в мрежата; що е кибертормозът и киберагресията; що е то кражба на идентичност; доколко ограничен е достъпът до страници с неподходящо съдържание, събирането на лични данни, онлайн измамата, разговорите с неподходящи и опасни хора. В ценното ръководство са разгледани и вредите, които могат да бъдат нанесени върху физическото и емоционалното здраве на децата. Наред с това родителите могат да получат полезни указания за безопасност, които на практика да им помогнат да защитят подрастващите потребители на интернет. Книгата съдържа и речник с най-използваните термини в онлайн пространството.

„Когато става въпрос за предаване на посланието за безопасността в интернет, родителите играят главната роля. Може невинаги да изглежда така, но децата действително възприемат това, което родителите им говорят“, казва авторката.

Уитби е британски независим журналист. Сътрудничила на водещи медии като Би Би Си и „Обзървър“, широката сфера на интересите й се простира от политическата сцена до колоритните пътешествия в различни краища на света. Настоящото издание е плод на обширните й проучвания сред децата, техните родители, различни институции и личности, свързани с проблема.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …