Начало / Свят / Почина актьорът Робин Уилямс

Почина актьорът Робин Уилямс

Почина големия актьор и комедиант Робин Уилямс, съобщават световните медии. Уилямс е бил намерен в дома си в Калифорния. Той беше на 63 години. Съдебните лекари са на мнение, че най-вероятно става въпрос за самоубийство чрез задушаване. Агентът на актьора потвърди, че той е страдал от остра депресия в последно време, не беше категоричен дали става въпрос за самоубийство.

Уилямс стартира кариерата си в т.нар. стендъп комедия. Впоследствие през години той се утвърди като един от най-обичаните актьори в„Холивуд“, заради искрените и затрогващи персонажи, които представяше.

Той участва в много проекти, свързани с литературата. През 1982 г. Уилямс игра в екранизацията на „Светът според Гарп“ от Джон Ървинг. През 1989 г., в „Обществото на мъртвите поети“, представи ентусиазиран учител по английски език, който възпитава своите ученици в любов към поезията. Номиниран 3 пъти за „Оскар“, Уилямс получи статуетката за поддържаща роля за „Добрият Уил Хънтинг“ (1997 г.). Там той играе терапевт, който вдъхновява главния герой да намери цел в живота си.

Друг литературен филм на Уилямс е „Хук“ от 1991 г., режисиран от Стивън Спилбърг. Лентата е базирана на героите на Джеймс Матю Бари от творбата му „Питър Пан“. Уилямс блестеше в адаптацията на големия екран на романа „Якоб лъжеца“ от Юрек Бекер. Той участва и във филмовата адаптация от 1996 г. на „Хамлет“ от Уилям Шекспир. Актьорът игра в „Двестагодишният човек“, по едноименната новела на Айзък Азимов. Други обичани филми с негово участие са „Мисис Даутфайър“ и „Нощ в музея“.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …