На фокус
Начало / България / „Словото зове“ е мотото на втората неделя от „София диша“

„Словото зове“ е мотото на втората неделя от „София диша“

„Словото зове“ е мотото на втората неделя от „София диша“. Инициативата тази година ще събере любителите на книги на 10-ти август на улица „Ангел Кънчев“ след 16 часа.

Организаторите обявиха като част от програмата си представяния на нови книги на издателства, сред които са „Еднорог“ и „Жанет 45“, сбирки на букинисти. Освен това минувачите ще бъдат забавлявани от фрагменти от любими литературни произведения, изиграни от млади актьори. За пръв път посетителите ще могат да донесат свои книги и да си ги разменят с другите посетители.

Дебют пред публика ще направят и млади издавани и неиздавани автори.Събраните около проекта на Нинко Кирилов „Писатели без книги“ Боби Петров, Мария Куманова, Александър Димитров, Божо Колов, Елица Кирилова и други ще се съберат, за да поднесат порция с литературни изненади. Те ще обсъждат с публиката си  теми и умозрения от най-съвременната и нова родна литература.

Авторката Таня Иванова пък ще разкаже как се издава книга и какви стъпки трябва да поеме авторът, решил да издаде творчеството си. Минувачите могат да очакват още творчески игри, рецитал на стихове, разговор с публиката за разликите между нежността и страстта и подарък карикатура от художникът Динко Ненов за всеки един, закупил книга на авторката.

Представяне ще има и на фантаста Бранимир Събев, автор на три сборника с разкази в жанровете фантастика, фентъзи и ужаси и е носител на дузина литературни награди, сред които двукратен лауреат на Националния литературен конкурс на Софийски Университет и Фондация “Св. Климент Охридски” (2007 и 2010), Български автор на 2012 и Златна Руна за принос в развитието на фентъзи и хорър жанра в България. Той ще помогне и на желаещите да напишат съвместен разказ с автора и други читатели. Завършените творби ще бъдат публикувани в интернет.

Книги от Бранимир Събев тук

Книги от Таня Иванова тук

Прочетете още

КНИЖАРЯТ Калия

За кризите на идентичността

Калия Димитрова, Хеликон Пловдив Център „Проблемът Спиноза“ е роман, който проследява законите на човешката природа …