Начало / Свят / Бележка, дело на Ейбрахам Линкълн, беше намерена в книга, описваща расова теория

Бележка, дело на Ейбрахам Линкълн, беше намерена в книга, описваща расова теория

Бележка, написана на ръка от Ейбрахам Линкълн, беше намерена в книга, предлагаща расова теория, съобщи „Тайм“. Това е труда „Types of Mankind“, публикуван през 1854 г. и дело на Джосая Нот и Джордж Глидън. Експерти потвърдиха, че почерка е именно на бившия президент на САЩ.

На една от първите страници на книгата е написано името на Клифтън Мур, адвокат и колега на Линкълн. Отдолу друг адвокат пише потвърждение, че Линкълн е написал името на Мур през 1861 г., съвсем скоро преди да бъде избран за президент. Смята се, че Линкълн е отбелязал на кого принадлежи книгата.

„Има определени букви от азбуката, които Линкълн е изписвал по начин, който е бил нетипичен за неговото време. Добрите фалшификатори успяват да наподобят някои от тях. Винаги обаче пропускат нещо. Тук всичко съвпада“, казва Джеймс Корнелиус, куратор на президентския музей на Линкълн.

Томът от 700 страници на физика и хирург Нот и египтолога Глидън предлага теорията, че различните човешки раси са създадени по различно време на Земята и заради това не могат да бъдат считани за равни. Затова било естествено белите да поробват чернокожите и индианците. Четивото е било популярно сред расисти и робовладелци. Историци и експерти отричат възможността бившият американски президент да е поддръжник на теорията в творбата. Тъй като расовият проблем е бил много актуален тогава, той се е опитвал да разбере аргументите на отсрещната страна.

 

„Всичко, което знаем за Линкълн и неговите правни, религиозни и научни убеждения, сочи, че той е отричал аргументите на книгата“, добавя Корнелиус.

„Да убиеш Линкълн“ от Бил О‘Райли и Мартин Дъгард тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hans-jurgen-weinhardt-FZ5nx86tP2U-unsplash

Най-продаваните книги в „Амазон“ преди коледните празници

Ранглистата се актуализира често, казват от електронния гигант „Амазон“ се превърна в страшилището, което може …