Начало / Свят / Книга разкрива записите от Белия дом, направени от Ричард Никсън

Книга разкрива записите от Белия дом, направени от Ричард Никсън

Излезе нова книга, разкриваща записите, направени от устройствата за подслушване, инсталирани по желание на Ричард Никсън в Белия дом в началото на 70-те години, съобщи „USA Today“. „The Nixon Tapes: 1971-1972“ е дело на писателите и учени Дъглас Бринкли и Люк Никтър. Произведението хвърля светлина върху един от най-противоречивите епизоди от историята на САЩ. Издателство е „Houghton Mifflin Harcourt“.

Записите са от устройствата за подслушване, които по желание на бившия американски президент са инсталирани в Овалния кабинет и всички останали ключови локации в Белия дом. Книгата разкрива всички 3 700 часа със записи, направени между 1971 и 1972 г. До момента от тях бяха публикувани едва около 5%.

Съдържанието е абсолютно нецензурирано и нефилтрирано. То обхваща разговорите със СССР за ограничаването на стратегическите оръжия, започване на външна политика с Китай и как Никсън успява да използва подслушването като инструмент за спечелване на президентските избори. Читателят ще види автентичното президентско високомерие на Никсън, неговата параноя и политически гений.

Ричард Никсън е американски политик, роден през 1913 г. Никсън  37-ят президент на САЩ. Той е и единственият, който е избиран два пъти за президент и два пъти за вицепрезидент, както и единственият американски лидер, подал оставка. Никсън го прави през 1974 г. след аферата „Уотъргейт”. Запомнен е главно с това, че прекратява войната във Виетнам и прави фигурата на вицепрезидента по-важна. Умира през 1994 г.

Свързани заглавия
Цялото творчество на Ричард Никсън беше публикувано в е-формат

Прочетете още

valeri_petrov_cover-1200x900-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Валери Петров – цитати от вечни интервюта

Думите греят на рождения му ден Дете е на учителка по френски и софийски адвокат …