Начало / Свят / Цялото творчество на Ричард Никсън беше публикувано в е-формат

Цялото творчество на Ричард Никсън беше публикувано в е-формат

Всичките 10 книги на бившия президент на САЩ Ричард Никсън бяха публикувани в е-формат, информира mediabistro.com. Това се случи по повод 100-годишнината от рождението му. Издателство е „Jonathan Karp”, които успяха да направят сделка с фондацията на Никсън – „The Richard Nixon Foundation”. Всички книги са достъпни в „Амазон” на цена 13,99 долара, с изключение на мемоарите на политика, които се продават за 14,99 долара.

Санди Куин, президент на фондацията на Никсън, каза: „Книгите на Никсън бяха бестселъри, защото представляваха важни гледни точки и коментари върху главните събития, които оформиха нашата страна и света. Сега е ясно, че 48-те години, които Ричард прекара като публична личност, все повече се изучават и изследват. Много често ни питат „Какво би направил Никсън” по даден проблем. Много от отговорите са на страниците на 10-те творби”.

Ричард Никсън е американски политик, роден през 1913 г. Той е 37-ят президент на САЩ. Той е и единственият, който е избиран два пъти за президент и два пъти за вицепрезидент. Той е и единственият американски лидер, подал оставка. Никсън го прави през 1974 г. след аферата „Уотъргейт”. Запомнен е главно с това, че прекратява войната във Виетнам и прави фигурата на вицепрезидента по-важна. Умира през 1994 г.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …