Начало / Свят / Джордж Р. Р. Мартин трогнат от писмо на 13-годишен фен, но отказа да го включи в „Песен за огън и лед“

Джордж Р. Р. Мартин трогнат от писмо на 13-годишен фен, но отказа да го включи в „Песен за огън и лед“

През миналия месец Джордж Р. Р. Мартин организира набиране на средства за резервата за вълци „Wild Spirit Wolf Sanctuary“. Дарилите по 20 000 долара ще бъдат включени като награда в следващия роман от бестселър поредицата на Мартин, „Песен за огън и лед“. 13-годишният Джак, почитател на писателя и вълците, написа трогателно писмо на автора, което „Индипендънт“ публикува:

„Уважаеми г-н Мартин,

Моят баща ми показа статия от 9 юни за това как да бъдеш герой в „Игра на тронове“ и спасяване на вълци. Вълците са любимите ми животни и като порасна искам да бъда природозащитник. Макар да не ми позволяват да гледам някои части на „Игра на тронове“, аз си мечтая да бъда войн. Нямам 20 000 долара, но с готовност ще даря джобните си пари на „Wild Spirit Wolf Sanctuary“… За мен ще е радост да бъда герой в следващата ви книга и ви благодаря, че прочетохте писмото ми. Жестока и ужасяваща смърт в книгата е всичко, което искам.

С уважение,

Джак“.

Мартин отговори, като призна, че е трогнат от писмото на Джак. Той отказа да го включи в следващия роман от фентъзи сагата, „Winds of Winter“, но изрази благодарност и увеличи дарението на името на момчето. Ето и отговора на писателя:

„Скъпи Джак,

Благодаря ти за искреното и трогателно писмо. Разбрах, че си дарил джобните си спестявания от 157 паунда за „Wild Spirit Wolf Sanctuary“. Много съм доволен от факта, че моите книги и сериалите по тях вдъхновяват толкова млади читатели като теб да подкрепят тези магически и несправедливо заклеймявани животни.

Уви, не мога да ти обещая жестока смърт в „Winds of Winter“. Тези места са вече заети от някои много щедри донори. А и има ограничение на броя хора, които дори аз мога да убивам в книгите си. Вдъхновен от твоя пример обаче, аз увеличавам дарението от твое име на 10 000 долара. „Wild Spirit Wolf Sanctuary“ е невероятна организация и са късметлии, че имат хора като теб за поддръжници.

Желая ти всичко най-хубаво и късмет в кариерата на природозащитник. Надявам се да вдъхновиш много други да последват твоя пример.

ДЖ. Р. Р. М.“

Малко е разочароващо, че Мартин не може да включи още един персонаж с малка роля – все пак стотици герои умират в книгите и сериала по тях. Дано все пак отговорът му е стоплил сърцето на малкия му почитател.

Свързани заглавия
Джордж Р. Р. Мартин към тези, които смятат, че няма да доживее да завърши „Песен за огън и лед“: Майната ви!

Джордж Р. Р. Мартин се присъедини към „Туитър”

Джордж Р. Р. Мартин прадлага шанс на всеки да влезе в следващия му роман

Поредицата „Песен за огън и лед“ може да бъде и от 8 книги

Джордж Р. Р. Мартин показа корицата на нова книга за света на поредицата „Песен за огън и лед”
Джордж Р. Р. Мартин публикува глава от следващата част на „Песен за огън и лед”

Излезе параграф от новата книга на Джордж Р. Р. Мартин от поредицата „Песен за огън и лед”

„Песен за огън и лед“ тук

Блогът на Джордж Р. Р. Мартин тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

37805

Франкфуртският панаир ще получи от държавата четири милиона евро

Ковид-кризата превърна важното събитие във виртуално Панаирните палати ще останат празни и така се опорочават …