Начало / Свят / Чък Паланюк съобщи подробности за продължението на „Боен клуб“

Чък Паланюк съобщи подробности за продължението на „Боен клуб“

Авторът на попкултурния феномен „Боен клуб“ Чък Паланюк разкри детайли за продължението на своя бестселър, съобщи „Индипендънт“. То ще бъде под формата на комиксова поредица. Очаква се първото издание от общо 10 части да бъде публикувано през май 2015 г.

Историята намира безименния главен герой в криза на средната възраст. Действието се развива 10 години след случилото се в края на романа. Разказвачът е женен за героинята Марла Сингър и има 9-годишен син, Младши, и един от най-големите му страхове се е превърнал в реалност – той го подвежда по същия начин, по който го е подвеждал неговия баща. Ролята на бащата отново е ключова. Паланюк коментира:

„Книгата ми беше такава тирада срещу бащите, постъпили не както трябва с децата си – комбинирах всички грешки на моя баща с всички грешки на бащите на мои приятели. Сега, когато съм на възрастта, на която беше баща ми, когато го нападах остро, имам различна гледна точка, друга перспектива. Опитвам се да разбера дали аз съм по-добър и дали и защо грешките отново се повтарят“.

В комиксите писателят ще даде информация и за алтернативното „аз“ на разказвача Тайлър Дърдън.

„Главният герой осъзнава, че Тайлър е нещо, което съществува от векове, а не е просто аномалия в ума му. Проект „Хаос“ отново изплува. Разказвачът се опитва да си възвърне позициите, но се проваля – той вече не е същият човек. Но организацията се е разрастнала в негово отсъствие и той е въвлечен в нея отново“.

„Боен клуб” излезе през 1996 г. Книгата разказва за безименен герой, който страда от безсъние. Той се запознава с мистериозен мъж, на име Тайлър Дърдън, и двамата основават нелегален клуб за юмручни боеве с цел психотерапия. Впоследствие клубът се разраства до огромна анархистка организация, заплашваща да унищожи цивилизацията. През 1999 г. режисьорът Дейвид Финчър адаптира романа на големия екран с участието на Брад Пит и Едуард Нортън. Творбата е достъпна и в родните книжарници.

Свързани заглавия
Ще има продължение на бестселъра „Боен клуб”

„Боен клуб” тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …