Начало / Свят / Джо Абъркомби стартира нова трилогия с романа „Half a King“

Джо Абъркомби стартира нова трилогия с романа „Half a King“

Писателят Джо Абъркомби, автор на серията „Първият закон“, стартира нова фентъзи трилогия, съобщи huffingtonpost.com. Вече на англоезичния книжен пазар е романа му „Half a King“. Книгата е първа от поредицата „Shattered Sea“ и е публикувана от „Del Rey“. Творбата е сред проръчваните от Джордж Р. Р. Мартин.

Принц Ярви трябва да бъде крал след като са убити баща му и брат му – той сяда на трон, който никога не е искал. Роден само с една ръка, която може да използва, и определян като издънка от собствения му баща, Ярви е принуден да бъде лидер в свят, в който силната ръка и хладното сърце са най-важните качества. Неспособен да върти меч или брадва, нито пък да вдигне щит, принцът е принуден да превърне своя ум в най-силното си оръжие. Но дори придружен от най-верните си хора, Ярви трябва да преодолее капани, да се справи с предатели и да избяга от оковите на робството, за да се превърне в достоен крал.

Джо Абъркомби е британски писател, роден през 1974 г. Той пише в жанр фентъзи. Освен автор, Абъркомби е и филмов редактор. Българският читател го познава от романите „Герои“, „Отмъщението на Монца“ и поредицата „Първият закон“.

Книги от Джо Абъркомби тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …