Начало / Свят / Сборник с непубликувани разкази на Елмор Ленард излиза догодина

Сборник с непубликувани разкази на Елмор Ленард излиза догодина

Сборник с непубликувани разкази на Елмор Ленард ще излезе на англоезичния книжен пазар догодина, съобщи „Гардиън“. „The Unpublished Stories“ ще бъде публикуван от „Weidenfeld & Nicolson“ през есента на 2015 г. От издателството твърдят, че произведенията са „с диалог, който реже като бръснач и със стремглаво развиващо се действие“.

Авторът на бестселъри като „Get Shorty“, „Ръм Пънч“ и „Горещо хлапе“ е написал разказите през 50-те години на миналия век. Тогава той е работил в рекламна агенция в Детройт, където е писал главно реклами на коли.

„Разказите ни показват един майстор, който е шлифовал таланта си още от ранна възраст… Не вярвах, че ще имам шанса да чета отново проза от Елмор Ленард, която не съм чела досега. Чудесно е, че не съм била права. Той пишеше диалозите като сценарист – можеше да изгради един герой така, че да си го представиш ясно, само в няколко реда. Това негово качество си личи още на старта на неговата кариера. Този сборник ни припомня защо той ни липсва толкова много“, коментира Софи Бъчан от „Weidenfeld & Nicolson“.

Елмор Ленард е американски писател и сценарист, роден през 1925 г. Автор е на 45 романа. Започва да публикува още през 50-те години на ХХ век. Тогава пише уестърни, но скоро се насочва към криминалната литература. Носител е на много награди. На български са преведени книгите му „Джаки Браун”, „Горещо хлапе”, „Смъртоносен изстрел. Взривове” и др. Написал е и разказа, по който е направен култовия филм „3:10 to Yuma” (Ескорт до затвора). Умира през 2013 г.

Свързани заглавия
Излязоха два непубликувани досега разказа от Елмор Ленард

Питър Ленард ще завърши последния роман на баща си

Почина Елмор Ленард

Елмор Ленард се възстановява от сърдечен удар
Автори, харесали филми по техни книги
25-те най-влиятелни писатели в „Холивуд”
Елмор Ленард награден с медал за принос към американската писменост

Книги от Елмор Ленард тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …