Начало / Свят / Нова изненада от „Марвел Комикс“ – Капитан Америка става чернокож

Нова изненада от „Марвел Комикс“ – Капитан Америка става чернокож

След като само преди дни от компанията „Марвел Комикс“ шокираха с решението да сменят пола на супергероя Тор, който ще стане жена, те отново изненадват феновете си, съобщи „Индипендънт“. Капитан Америка вече ще е чернокож. Персонажът Стив Роджърс ще бъде заменен от неговия приятел Сам Уилсън, който ще бъде героя, символ на американските ценности.

„Марвел“ целят по-голямо разнообразие сред своите супергерои. Промяната най-вероятно означава, че Крис Евънс няма вече да играе Капитан Америка, а щафетата ще поеме Антъни Маки, който досега представяше Уилсън на големия екран. Първият комикс с чернокож Капитан Америка ще бъде на книжния пазар през ноември.

„Сам споделя голяма част от вярванията на Стив Роджърс. Но той е също така различен човек с различно минало. Не е израснал през 30-те години на ХХ век. Той е човек на новото време и е в крак с проблемите на XXI век“, коментира Том Бреворт, редактор.

Компанията планира и още промени. Тони Старк няма да бъде вече в характерния си червен костюм на Железния човек. Героят ще си изработи нов, подобрен, сребрист костюм. Графичният роман, в който Старк, игран от Робърт Дауни-джуниър, ще представи новата си екипировка, ще дебютира също през ноември тази година.

Свързани заглавия
Супергероят Тор става жена

Скрийншот: independent.co.uk

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hans-jurgen-weinhardt-FZ5nx86tP2U-unsplash

Най-продаваните книги в „Амазон“ преди коледните празници

Ранглистата се актуализира често, казват от електронния гигант „Амазон“ се превърна в страшилището, което може …