Начало / България / Знакови творби на Алфонс Доде са публикувани в колекцията „Върхове“

Знакови творби на Алфонс Доде са публикувани в колекцията „Върхове“

Две от знаковите заглавия на известния френски писател Алфонс Доде излязоха в луксозното издание „Дребосъчето. Писма от моята мелница“.  Изданието е част от поредицата „Върхове“ на издателство „Изток-Запад“. Класиката на Доде е илюстрирана от Петър Станимиров.

През 1866 г. Доде публикува в различни списания някои от разказите, които по-късно намират място в едно от най-популярните му произведения – „Писма от моята мелница“. През 1868 г. е отпечатано първото му голямо произведение – автобиографичният роман „Дребосъчето“, който описва детството и живота на Доде до пристигането му в Париж. Книгата не жъне големи успехи, за разлика от сборника с разкази „Писма от моята мелница“, който излиза през 1869 г. Противопоставяйки силно патриархалния, изпълнен с човешка топлина живот във френския Прованс на студения Париж – символ на смазващия безчовечен технически прогрес, Доде майсторски рисува социалните проблеми и живота във Франция през втората половина на XIX век.

Алфонс Доде е автор и на редица други произведения, сред които романите „Жак“ и трилогията „Невероятните приключения на Тартарен Тарасконски“, както и прочутата му пиеса „Арлезианката“.

В колекцията „Върхове“ досега са излезли „Големите надежди“ на Чарлз Дикенс, „Пътешествията на Гъливер“ на Джонатан Суифт, „Моби Дик“ на Хърман Мелвил, „Три романа с Шерлок Холмс“ на Артър Конан Дойл.

 „Дребосъчето. Писма от моята мелница“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

RbxLMY2GoYk

Библиотека за пътешественици работи в Сеул

По рафтовете ѝ има само книги за приключения Интериорът също е уникален – и посветен …