Начало / България / Знакови творби на Алфонс Доде са публикувани в колекцията „Върхове“

Знакови творби на Алфонс Доде са публикувани в колекцията „Върхове“

Две от знаковите заглавия на известния френски писател Алфонс Доде излязоха в луксозното издание „Дребосъчето. Писма от моята мелница“.  Изданието е част от поредицата „Върхове“ на издателство „Изток-Запад“. Класиката на Доде е илюстрирана от Петър Станимиров.

През 1866 г. Доде публикува в различни списания някои от разказите, които по-късно намират място в едно от най-популярните му произведения – „Писма от моята мелница“. През 1868 г. е отпечатано първото му голямо произведение – автобиографичният роман „Дребосъчето“, който описва детството и живота на Доде до пристигането му в Париж. Книгата не жъне големи успехи, за разлика от сборника с разкази „Писма от моята мелница“, който излиза през 1869 г. Противопоставяйки силно патриархалния, изпълнен с човешка топлина живот във френския Прованс на студения Париж – символ на смазващия безчовечен технически прогрес, Доде майсторски рисува социалните проблеми и живота във Франция през втората половина на XIX век.

Алфонс Доде е автор и на редица други произведения, сред които романите „Жак“ и трилогията „Невероятните приключения на Тартарен Тарасконски“, както и прочутата му пиеса „Арлезианката“.

В колекцията „Върхове“ досега са излезли „Големите надежди“ на Чарлз Дикенс, „Пътешествията на Гъливер“ на Джонатан Суифт, „Моби Дик“ на Хърман Мелвил, „Три романа с Шерлок Холмс“ на Артър Конан Дойл.

 „Дребосъчето. Писма от моята мелница“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228292_b

Вечните романтични истории – „Ема“

Роман забавен и проницателен „Ема“ на Джейн Остин излиза през 1815-а – историята на млада жена …