Начало / България / Новата книга на Савко Калата с премиера в „Хеликон-Бургас“

Новата книга на Савко Калата с премиера в „Хеликон-Бургас“

Големият крадец на сърца, а в миналото и на други неща – Савко Христов Петров-Калата, ще  представи на 17 юли, четвъртък, от 18 ч в книжарница „Хеликон-Бургас“ третата си книга. „Замръзналият Созопол и други вълчи  разкази“ е издание на „Сиела“.

„Ще се срещнете не само с авторът с невероятна съдба, но и с един сборник с причудливи, смешни, трогателни, а – често и страшни – разкази, основани изцяло на действителни случаи. В тях оживяват герои от пандизчийските години на Савко, изключителни типажи от моряшкия му период и – разбира се –знаменитите обитатели от близкото и по-далечно минало на Созопол. Книгата ще бъде представена от Любен Дилов-син, а след премиерата ще бъдат върнати всички ценности на присъстващите, без влоговете им в КТБ, надхвърлящи 100 хиляди евро“ се казва в пресъобщението на издателя.

А ето и какво казва Дилов-син за сборника на Калата:

„Не се наемам да твърдя дали Савко Калата е по-знаменит разказвач или по-знаменит касоразбивач. За второто е получи достатъчен брой години из соцзатворите, но за първото тепърва получава любовта и верността на хилядите си фенове. След автобиографията му „Да оцелееш в ада той“ – сякаш от казана за ракия край Созопол – вади сборник с удивителни разкази, включващи моряшки истории, пандизчийски приключения и невероятните созополски маками, в които оживяват причудливите, смешни и трогателни герои на знаменитото курортно градче.  Някои от тях са от времето, когато Созопол е бил само „риба и въшки” по собствените думи на Савко, други са съвременни. Но всички истории са основани на действителни събития, а някои от героите са с истинските си легендарни имена“.

Книги от Савко Калата тук

 

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hans-jurgen-weinhardt-FZ5nx86tP2U-unsplash

Най-продаваните книги в „Амазон“ преди коледните празници

Ранглистата се актуализира често, казват от електронния гигант „Амазон“ се превърна в страшилището, което може …