Начало / Свят / Утре излиза новият роман на Даниъл Силва

Утре излиза новият роман на Даниъл Силва

Утре на англоезичния книжен пазар ще излез новият роман на Даниъл Силва, съобщи „USA Today“. Той е озаглавен „The Heist“ и ще бъде публикуван от „Harper“. Художникът, реставратор и агент на „Мосад“ Габриел Алон трябва да намери изчезнала известна картина, за да спаси свой близък приятел.

Даниъл Силва отново ще представи на читателите роман с участието на Габриел Алон – формула, доказала се като успешна в 13 случая досега. Почитателите на серията са отвеждани на приключения в Източна Европа, Русия, САЩ, Близкия изток и много други места по света. И тук авторът няма да изневери на стила си. Художникът и шпионин Алон отново ще докаже качествата си, които го нареждат до култови герои като Джордж Смайли, Джейсън Борн и Джак Райън. Този път, за да намери изгубен шедьовър, самият той трябва да се превърне в крадец. Персонажът разследва изчезването на картина на Караваджо и отново се озовава в центъра на ураган от събития, засягащи международния шпионаж и тероризъм.

Даниъл Силва е американски писател, роден през 1960 г. Преди да започне да пише романи е журналист. Първото му произведение, „The Unlikely Spy“, излиза през 1996 г. Много негови книги са преведени на български, сред които „Падналият ангел“, „Английският убиец“, „Портретът на един шпионин“, „Аферата Рембранд“ и др.

Книги от Даниъл Силва тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …