Начало / България / Националният литературен конкурс за учители е посветен на Павел Вежинов

Националният литературен конкурс за учители е посветен на Павел Вежинов

22 август е крайният срок за участие в Националния литературен конкурс за учители-творци. В него могат да участват със свои произведения действащи учители и директори от цялата страна. Това е шестото издание на конкурса, организиран от издателствата „Анубис” и „Булвест 2000”.

Тази година конкурсът е посветен на 100-годишнината от рождението на писателя Павел Вежинов. В негова чест за първи път е поставена и тема на конкурса, която съвпада със заглавието на един от известните му романи – „Бариерата”.
Докато тече конкурсът, някои от получените произведения периодично ще бъдат публикувани в блога на конкурса: uchitelitvorci.wordpress.com, а след приключването му предстои издаването на избраните от журито произведения в общ сборник. Резултатите ще бъдат обявени в началото на месец октомври 2014 г., а награждаването по традиция ще се състои в навечерието на Деня на народните будители, когато ще бъдат обявени и трите големи награди в категориите проза, поезия и есе. Ще има и специална награда за участник, който за първи път се включва в конкурса.

Официални партньори на конкурса са: Синдикатът на българските учители, в. „Сега“, в. “Учителско дело”, в. “Аз Буки”, „Литературен вестник” и мрежата на учителите новатори “teacher.bg”.

Правила за участие:
• Всеки участник има право да изпрати до три произведения, свързани с темата на конкурса – стихотворения, разкази или есета (до 5000 знака, с интервалите).
• Не се допускат за участие произведения, които са били публикувани в печатни или електронни издания и/или са участвали в този или други конкурси.
• Изпращаните творби следва да бъдат придружени от кратка информация за автора, включваща: трите имена, училище/детска градина, преподаван предмет, точен адрес, телефон и имейл за връзка.
• Крайният срок за изпращане на материалите е 22 август, 2014 г. включително.
• Творби, които не отговарят на посочените изисквания, няма да бъдат разглеждани от журито.
• Изпращайте материалите само по електронен път на адрес:
zakonkursa@anubis-bulvest.com

Фото: bgmovies.info

Книги от Павел Вежинов тук

Прочетете още

gergan

Книжарят на книжарите Гергана Дичева: „Свят без книги няма бъдеще“

По 24 май е време за награди в „Хеликон“ Избира се всъщност и най-добър книжар, …