Начало / България / Националният литературен конкурс за учители е посветен на Павел Вежинов

Националният литературен конкурс за учители е посветен на Павел Вежинов

22 август е крайният срок за участие в Националния литературен конкурс за учители-творци. В него могат да участват със свои произведения действащи учители и директори от цялата страна. Това е шестото издание на конкурса, организиран от издателствата „Анубис” и „Булвест 2000”.

Тази година конкурсът е посветен на 100-годишнината от рождението на писателя Павел Вежинов. В негова чест за първи път е поставена и тема на конкурса, която съвпада със заглавието на един от известните му романи – „Бариерата”.
Докато тече конкурсът, някои от получените произведения периодично ще бъдат публикувани в блога на конкурса: uchitelitvorci.wordpress.com, а след приключването му предстои издаването на избраните от журито произведения в общ сборник. Резултатите ще бъдат обявени в началото на месец октомври 2014 г., а награждаването по традиция ще се състои в навечерието на Деня на народните будители, когато ще бъдат обявени и трите големи награди в категориите проза, поезия и есе. Ще има и специална награда за участник, който за първи път се включва в конкурса.

Официални партньори на конкурса са: Синдикатът на българските учители, в. „Сега“, в. “Учителско дело”, в. “Аз Буки”, „Литературен вестник” и мрежата на учителите новатори “teacher.bg”.

Правила за участие:
• Всеки участник има право да изпрати до три произведения, свързани с темата на конкурса – стихотворения, разкази или есета (до 5000 знака, с интервалите).
• Не се допускат за участие произведения, които са били публикувани в печатни или електронни издания и/или са участвали в този или други конкурси.
• Изпращаните творби следва да бъдат придружени от кратка информация за автора, включваща: трите имена, училище/детска градина, преподаван предмет, точен адрес, телефон и имейл за връзка.
• Крайният срок за изпращане на материалите е 22 август, 2014 г. включително.
• Творби, които не отговарят на посочените изисквания, няма да бъдат разглеждани от журито.
• Изпращайте материалите само по електронен път на адрес:
zakonkursa@anubis-bulvest.com

Фото: bgmovies.info

Книги от Павел Вежинов тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

37805

Франкфуртският панаир ще получи от държавата четири милиона евро

Ковид-кризата превърна важното събитие във виртуално Панаирните палати ще останат празни и така се опорочават …