На фокус
Начало / Свят / Статуи на литературни герои в Лондон ще проговорят

Статуи на литературни герои в Лондон ще проговорят

Неправителствената организация „Sing London”, която вече накара кофите за боклук в английската столица да „проговорят”, това лято ще даде глас и на известни лондонски статуи, съобщи smartertravel.com.

35 бронзови скулптури, сред които тези на Исак Нютон, Питър Пан, Ахил, Шерлок Холмс и кралица Виктория, ще бъдат озвучени с текстове на известни британски писатели в изпълнение на популярни актьори. Проектът е част от инициатива за повдигане на националния дух. Той включва и няколко говорещи паметника в Манчестър.

Статуите ще бъдат маркирани с баркод, който ще се активира след сканиране със смартфон. Началото на атракцията ще е на 19 август.

Паметникът на Питър Пан в Лондон се намира близо до дома на автора си Джейм Матю Бари. Холмс е до станцията на метрото на „Бейкър стрийт” и ще говори с гласа на Ед Стопард. Кралица Виктория ще говори от Манчестър, където се издига в Piccadilly Gardens, с гласа на Прюнела Скейлс. Статуята на Нютон е на площада пред Британската библиотека. Войнственият Ахил ще говори на тълпите в Хайд парк.

Прочетете още

107417807-1716301278675-GatesSummer2024

Книги и сериал препоръча за лятото Бил Гейтс

Прави го вече много години 68-годишният съосновател на „Майкрософт“ е известен с това, че чете …