На фокус
Начало / Свят / Статуи на литературни герои в Лондон ще проговорят

Статуи на литературни герои в Лондон ще проговорят

Неправителствената организация „Sing London”, която вече накара кофите за боклук в английската столица да „проговорят”, това лято ще даде глас и на известни лондонски статуи, съобщи smartertravel.com.

35 бронзови скулптури, сред които тези на Исак Нютон, Питър Пан, Ахил, Шерлок Холмс и кралица Виктория, ще бъдат озвучени с текстове на известни британски писатели в изпълнение на популярни актьори. Проектът е част от инициатива за повдигане на националния дух. Той включва и няколко говорещи паметника в Манчестър.

Статуите ще бъдат маркирани с баркод, който ще се активира след сканиране със смартфон. Началото на атракцията ще е на 19 август.

Паметникът на Питър Пан в Лондон се намира близо до дома на автора си Джейм Матю Бари. Холмс е до станцията на метрото на „Бейкър стрийт” и ще говори с гласа на Ед Стопард. Кралица Виктория ще говори от Манчестър, където се издига в Piccadilly Gardens, с гласа на Прюнела Скейлс. Статуята на Нютон е на площада пред Британската библиотека. Войнственият Ахил ще говори на тълпите в Хайд парк.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …